Οι Βρυξέλλες πρέπει να αλλάξουν πολιτική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ν. Ξυδάκη, ο οποίος βρέθηκε στη Ρώμη για σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ομολόγους του, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη.

«Κατά την ελληνική άποψη, υπάρχει η ανάγκη οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να απαντήσουν με σθένος και πειστικότητα στους πολίτες μπροστά στην αμφισβήτηση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου η οποία και εμφανίζεται από πολλές ακροδεξιές φωνές σε όλη την Ευρώπη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Θα πρέπει να έχουμε να πούμε και κάτι το ουσιαστικό, κάτι που να έχει πρακτική αξία για τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό νομίζω είναι και η μεγάλη πρόκληση για όλες τις προοδευτικές κυβερνήσεις, από τη στιγμή που θα έχουμε, σχετικά σύντομα, και πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σ’ ένα κλίμα ραγδαίας ανόδου της άκρας δεξιάς, της ξενοφοβίας και της ρητορικής του μίσους.

»Θεωρώ ότι δεν πρέπει να είμαστε αμυντικοί και παθητικοί απέναντι στη ρητορική αυτή της άκρας δεξιάς, αλλά να αποκτήσουμε και μια “δημιουργική επιθετικότητα”, να βγούμε μπροστά. Nα καταφέρουμε να πείσουμε τους ανθρώπους, να πείσουμε τους πολίτες» τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ξυδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης