Την άποψη ότι η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με την πρότασή της για την επίτευξη συμφωνίας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φθάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κα Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012» τόνισε ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στα περιθώρια υποχωρήσεων της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία και εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιουνίου, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. Ή θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα».

Διαβάστε επίσης: Το τελεσίγραφο των θεσμών
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 03:22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης