«Ο Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον Πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε τις δηλώσεις Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και στην αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής. «Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη» είπε ο κ. Ξυδάκης. Δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο να συνδέεται η στάση του κ. Ερντογάν και με τους οκτώ Τούρκους, την έκδοση των οποίων έχει ζητήσει η Άγκυρα.

Πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Ξυδάκης για τις δηλώσεις Χαν αναφορικά με τα περί Τσάμηδων. «Αγγίζει τα όρια της προσβολής, πρόκειται περί θράσους και ο κ. Χαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση» είπε, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης