Λ. Αυγενάκης για Eurogroup: Το μόνο που πήρε η κυβέρνηση είναι τα νέα μέτρα λιτότητας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 12:46
Λ. Αυγενάκης για Eurogroup: Το μόνο που πήρε η κυβέρνηση είναι τα νέα μέτρα λιτότητας
«Η εθνική οπισθοχώρηση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση, όπου και να βάζει τον πήχη, περνά από κάτω!» δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Μετά το 4ο μνημόνιο και τις τροπολογίες των 140 προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση καλωσορίζει μια δόση 8,5 δις που τα 7,7 πάνε στην αποπληρωμή ομολόγων (Ιουλίου και ληξιπρόθεσμων)» τόνισε και πρόσθεσε: «Καμία σαφής αναφορά στην άμεση ελάφρυνση του χρέους. Η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος μετά τα μέσα του 2018. Καμία ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στους επόμενους μήνες. Δεν πήρε καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε».

«Η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε και πήρε ό,τι της έδωσαν. Τίποτα από όσα ζητούσε. Αντίθετα, το μόνο που πήρε ήταν τα νέα μέτρα λιτότητας και η ψήφιση του 4ου μνημονίου. Και χωρίς να έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 14:18