Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της τέχνης των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρει η ΛΑΕ για την απώλεια του σκηνοθέτη Γ.Μιχαηλίδη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

«Υπήρξε σκηνοθέτης με πλούσιο έργο στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση όπου είχε γράψει δικά του σενάρια και είχε σκηνοθετήσει εξαιρετικές σειρές όπως: ”Συμβολαιογράφος”, ”Λαυρεωτικά”, ”Άθλιοι των Αθηνών”, ”Κάθοδος”, ”Θυσία” κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του το 1965 δημιουργεί το θέατρο της Νέας Ιώνιας, το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο στη Ελλάδα που έφερε κοντά το θέατρο σε λαϊκούς ανθρώπους της γειτονιάς.

Ιδρυτής του Ανοιχτού θεάτρου το οποίο υπήρξε επί δεκαετίες ένα από τα πιο εμβληματικά θέατρα στην Ελλάδα, έδωσε πολλές παραστάσεις στα χρόνια της λειτουργίας του, γνώρισε στο ευρύ κοινό καινούριους συγγραφείς που δεν ήταν γνωστό το έργο τους και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς ηθοποιούς και άλλους συντελεστές.

Όλες του οι παραστάσεις ήταν εξαιρετικές, μερικές όμως έχουνε μείνει αξέχαστες όπως: ”Πολύ κακό για το τίποτα”, ”Κουρέας της Σεβίλλης”, ”Γάμοι του Φίγκαρο”, ”Κρίμα που είναι πόρνη”, ”Ο κύκλος με την Κιμωλία”, ”Το ξύπνημα της Άνοιξης”, Κουαρτέτο», «Λούλου» , «Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» όπως και μονόπρακτα Μάνου Ελευθερίου, Μάρως Δούκα, Μένη Κουμανταρέα» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης