Την ακύρωση πάνω από 180 πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών, κατάφεραν στελέχη της ΛΑΕ, όπως ισχυρίζονται σε γραπτή τους δήλωση.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου στο ειρηνοδικείο Αθήνας, αναφέρει η ΛΑΕ, και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έδωσε την εντολή στις δυνάμεις των ΥΜΕΤ να μπουν στην αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας, συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο. Παρόντα ήταν επίσης στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας με επικεφαλής την πρόεδρό της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΕΠΑΜ, και του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Συμμετείχαν επίσης επιτροπές και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως σήμερα επιχειρήθηκε ξανά από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και ελάχιστους «συμβολαιογράφους-κοράκια», να βγουν στο «σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες, σε συνέχεια της προσπάθειας για την επίτευξη του κυριότερου στόχου των μνημονίων, δηλαδή την περαιτέρω φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του λαού, που ήδη ζει κάτω από τα όρια της ανέχειας.

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ υπογραμμίζει πως θα εντείνει τις προσπάθειές της, και μαζικά με μέλη και στελέχη της θα δώσει τη μάχη και θα παλέψει να ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων και των δανειστών, για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης