Στελέχη της ΛΑΕ βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, αντιδρώντας στην μεταβίβαση των αρχαιολογικών χώρων – πολιτιστικών μνημείων, στο Υπερταμείο.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου της ΛΑΕ «η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά κι ο υφυπουργός Κώστας Στρατής, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους εργαζόμενους να αναστείλουν την κινητοποίηση, επισκέφτηκαν το πρωί στις 09:30 τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα μεταβίβασης στο Υπερταμείο. Ο υφυπουργός μάλιστα, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, προσπάθησε να διασύρει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η απεργία μειώνει κατά πολύ τα έσοδα λόγω μη έκδοσης εισιτηρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δέσποινα Σπανού μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Λαϊκής Ενότητας, δήλωσε «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων και την κατηγορηματική αντίθεση μας στην μεταβίβαση των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο. Είναι πρωτοφανές, μία Κυβέρνηση να μεταβιβάζει τους ξένους δανειστές και την πολιτιστική κληρονομιά του λαού. Η μεταβίβαση ήταν προσχεδιασμένη. Επελέγη από το Υπουργείο Οικονομικών, συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αναλάβει και το «αρχαιολογικό κτηματολόγιο» άρα γνώριζαν πολύ καλά, τι επρόκειτο να μεταβιβαστεί. Δηλαδή, επέτρεψαν από εδώ και στο εξής, την διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να την ασκούν οι δανειστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης