Για υιοθέτηση και ωραιοποίηση των μνημονιακών πολιτικών της άγριας λιτότητας, κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα , η ΛΑΕ με αιχμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα σε γραπτή της ανακοίνωση « ο κ. Τσίπρας απέδειξε με τις δηλώσεις του ότι έχει παραιτηθεί οριστικά από τις προηγούμενες δεσμεύσεις του. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά, αντιθέτως, θα παραμείνει εσαεί με τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού για έναν, τάχα, εξορθολογισμό του. Οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα από την εκχώρηση στρατηγικού χαρακτήρα υπηρεσιών, οργανισμών, φορέων και εταιριών κρατικού ενδιαφέροντος (χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια εκχώρησης του νερού σε ιδιώτες και όχι μόνο) έχει αναχθεί σε βασικό στόχο της κυβέρνησης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και η υπόσχεση που έδωσε για την επέκταση της ισχύος του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είτε αποτελεί «προϊόν» πλήρους άγνοιας της νομοθεσίας, είτε μια ακόμη εξόφθαλμη προσπάθεια εξαπάτησης των αδύναμων οικονομικά να αντεπεξέλθουν στα βάση τους δανειοληπτών».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΛΑΕ υπογραμμίζεται ότι ο «νόμος Κατσέλη» ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και πως όλο το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει ξηλωθεί και το μόνο «σωσίβιο» -και αυτό «τρύπιο»- που έχει απομείνει για ένα μικρό αριθμό δανειοληπτών είναι ο νόμος Κατσέλη.

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η ΛΑΕ τονίζει πως ο «νόμος Δραγασάκη» έχει τέτοιες προϋποθέσεις (καθαρό αποτέλεσμα τα τελευταία τρία έτη μέσα στην κρίση και οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας) που καλύπτει μόνο τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ καταλογίζει ψέμματα στην κυβέρνηση σημειώνοντας « πως ο λαός υποφέρει και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βρίσκονται «προ των πυλών» » και καλεί τον λαό σε αντίσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης