«Αν η υποτέλεια έχει όρια, τότε η κυβέρνηση, με όσα δια του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου, προσέφερε προς τις ΗΠΑ, τα υπερέβη, σπάζοντας όλα τα κοντέρ σε δουλοπρέπεια και αυτοεξευτελισμό» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση, δήλωσε χωρίς αιδώ ότι είναι έτοιμη να προσφέρει, ως στρατιωτική λεία των ΗΠΑ, κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης και να συμμετάσχει σε κάθε αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό και πολεμικό τυχοδιωκτισμό στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, χαρακτηρίζει «εξίσου τραγικά τα όσα προσέφερε, ο υπουργός ‘Αμυνας, εκ μέρους της κυβέρνησης, ως εναλλακτική λύση στις ΗΠΑ σε περίπτωση απόρριψης της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών, προτείνοντας διμερείς, υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ, αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας και την διαμόρφωση ενός τόξου αμερικανονατοϊκής κηδεμονίας και κατ’ όνομα σταθερότητας στην Βαλκανική».

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι, «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά λαϊκή έγκριση και καμιά εξουσιοδότηση να μετατρέψει την χώρα σε αμερικανονατοϊκό στρατιωτικό οικόπεδο προς πάσα χρήση, θυσιάζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας ασφάλεια και την ίδια την υπόσταση και την ακεραιότητα της χώρας στα αμερικάνικα παιχνίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης