«Κυβέρνηση, πολιτικό κατεστημένο και τράπεζες κάθε μέρα που περνάει ξεπερνάνε και την πιο νοσηρή φαντασία σε απανθρωπιά, παχυδερμία, αναλγησία και αγριότητα σε μια κοινωνία που όλο και περισσότεροι, παρά την προπαγάνδα περί “μεταμνημονιακής” ευημερίας, πένονται και εξαθλιώνονται. Τελευταίο απάνθρωπο θύμα κοινωνικής αναισθησίας ο σύντροφος και αγωνιστής από τα παλιά Αντώνης Πιστιάλκας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης: «ο Αντώνης Πιστιάλκας ηλικιωμένος, με μηδενικό στην κυριολεξία εισόδημα, άρρωστος, χωρίς να μπορεί ούτε τα φάρμακά του να αγοράσει, ενώ τρώει όταν βρίσκει σε συσσίτια, έλαβε και από πάνω διαταγή πληρωμής από την Τράπεζα Πειραιώς για κατάσχεση και του τελευταίου του καταφυγίου και μοναδικού περιουσιακού του στοιχείου, που είναι το σπίτι του 66 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, για πραγματικό χρέος που δεν ξεπερνάει τα 35 χιλ. ευρώ. Ο αγριανθρωπισμός ενός συστήματος και μιας κυβέρνησης κοινωνικής αναισθησίας θέλει να πετάξει τον Αντώνη Πιστιάλκα άρρωστο και πεινασμένο, να πεθάνει άστεγος στο δρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο γραμματέας της ΛΑΕ υπογραμμίζει: «Θεωρώ χρέος όλων μας και θέμα αξιοπρέπειας να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον Αντ. Πιστιάλκα και όλους τους ανάλογους Αντώνηδες που κατακλύζουν την κοινωνία μας, μας περιβάλλουν με τη δυστυχία τους και τους προσπερνάμε, συνήθως, αδιάφοροι, κλείνοντας τα αυτιά μας και αποστρέφοντας το βλέμμα μας. Η Λαϊκή Ενότητα θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Πειραιώς για να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού του Αντ. Πιστιάλκα».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει για να τερματιστεί η κατάσχεση του σπιτιού του Αντ. Πιστιάλκα, καθώς και όλες οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

«Η στέγη, το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά, τα οποία δεν μπορεί να τα στερείται κανένας συμπολίτης μας. Σήμερα όσο ποτέ η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά ανατροπή της οποίας θεμελιώδες συστατικό είναι η διευρυμένη σεισάχθεια – διαγραφή χρεών και η κατοχύρωση του δικαιώματος όλων στα πιο θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά και σε μια ανθρώπινη, αξιοπρεπή ζωή», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης