Λαφαζάνης: «Ο δρόμος των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας να γίνει και δικός μας δρόμος»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 17:05
Λαφαζάνης: «Ο δρόμος των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας να γίνει και δικός μας δρόμος»
Η Λαϊκή Ενότητα και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» συμμετείχαν και σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, σε συγκεντρώσεις σε συμβολαιογραφεία που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, όπως αναφέρει, σε γραπτή της ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΛΑΕ και της "Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών" και σε άλλες πόλεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία ή η πραγματοποίησή τους ανεστάλησαν 13 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτήν την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 982 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 29 πρώτες κατοικίες (ανεστάλησαν, όπως προαναφέρθηκε, οι 13), ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, «παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο».

«Σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρά τα αστυνομικά μέτρα, τα ΜΑΤ, τις κάμερες, τους αστυνομικούς με πολιτικά και τις παρακολουθήσεις, κατάφερε να αιφνιδιάσει και αγωνιστές του να μπουν στο συμβολαιογραφείο της ΣΤΑΔΙΟΥ 39. Η παρουσία του κινήματος μέσα στο συμβολαιογραφείο απέτρεψε και ανέστειλε τον πλειστηριασμό μιας πρώτης κατοικίας 92 τμ» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Χαιρετίζω το κίνημα των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας και χαιρετίζω την πανεργατική κινητοποίηση της Παρασκευής και τη νέα μεγάλη κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία το ερχόμενο Σάββατο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί κίτρινα γιλέκα έχουν αρχίσει και εμφανίζονται και στην Ελλάδα. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία πολιτών της χώρας μας από το διαδίκτυο για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας το Σάββατο το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στηρίζει την ανάγκη για ένα μεγάλο αναγεννητικό κίνημα κίτρινων γιλέκων και στην πατρίδα μας», κατέληξε ο γραμματέας της ΛΑΕ, υπογραμμίζοντας: «Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας!».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 17:05