«Την πολιτική ευθύνη για τη βάρβαρη ρίψη δακρυγόνων ενάντια στους συνταξιούχους δεν την έχει μόνο ο Ν. Τόσκας αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «την ίδια χημική αγριότητα επέδειξαν τα ΜΑΤ και την προηγούμενη μέρα ενάντια στους διαδηλωτές στην Καισαριανή, με προσωπική εντολή Τσίπρα, για να προφυλάξουν την προκλητική κυβερνητική νεομνημονιακή φιέστα του με φόντο το θυσιαστήριο».

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας της ΛΑΕ σημειώνει ότι «η επιβαλλόμενη άμεση παραίτηση του Ν. Τόσκα, δεν είναι καθόλου αρκετή. Αυτός που κυρίως πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας και η επικίνδυνη αυταρχική νεομνημονιακή κυβέρνησή του, μαζί με όλο το κατεστημένο μνημονιακό συνονθύλευμα της χώρας. Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που κυβερνάει μόνο με χημικό πόλεμο ενάντια στο λαό, γιατί μόνο με χημικό πόλεμο και τρομοκρατία μπορεί να περάσει η εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και η φτωχοποίηση του λαού» και τονίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η όψιμη απόφαση για απαγόρευση ρίψης χημικών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους μόνο ως στάχτη στα μάτια των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο αυταρχισμός, η επικυριαρχία των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και ο χημικός πόλεμος είναι συνώνυμα του μνημονιακού πολέμου ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στους απόμαχους της δουλειάς, στη νεολαία και στον λαό».

ΛΑΕ: Όποιος κόβει συντάξεις κόβει ζωές

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ΛΑΕ καταγγέλλει «την ωμή βία με την οποία αντιμετωπίστηκε η πορεία των συνταξιούχων, η οποία ήθελε να φτάσει για να διαμαρτυρηθεί στο Μαξίμου, από την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής» και τονίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η λύση για το ασφαλιστικό και για τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν θα έρθει με τη χρήση βίας, δεν θα έρθει με τις μειώσεις των συντάξεων.

Η λύση για τις συντάξεις θα έρθει με τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα των εισφορών με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Αυτά μπορούν να προωθηθούν μόνο αν η χώρα ακυρώσει τα μνημόνια και περάσει στο εθνικό νόμισμα, στη διαγραφή του δημόσιου χρέους και στην εθνικοποίηση των τραπεζών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης