Με τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο συναντήθηκε σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τα στελέχη της ΛΑ.Ε. Δημήτρη Στρατούλη (μέλος ΠΓ), Δημήτρη Σαραφιανό (δικηγόρο και μέλος της ΠΓ), Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Άρη Κωνσταντάκη.

Ο Π. Λαφαζάνης και οι νομικοί παραστάτες του ζήτησαν από τον κ. Ζαγοραίο να τους δοθεί άμεσα προς ενημέρωση τους η δικογραφία που έχει σταλεί στην εισαγγελία από την Κρατική Ασφάλεια και η οποία έχει διαρρεύσει παράνομα στον Τύπο, με κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της ΛΑΕ και άλλων αγωνιστών για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Επίσης, ζήτησαν να διεκπεραιωθεί άμεσα η υπόθεση και να μην καθυστερήσει, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, ώστε οι φερόμενοι ως κατήγοροι, να καθίσουν στο σκαμνί ως κατηγορούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ανεπίτρεπτο να συντάσσονται δικογραφίες από οποιοδήποτε όργανο και πολύ περισσότερο από την κρατική ασφάλεια και αυτές οι δικογραφίες να διαρρέουν. Και μάλιστα όταν αφορούν επικεφαλής θεσμικού κόμματος. Αυτό συνέβη με δικογραφία εις βάρος μου η όποια διέρρευσε στην εφημερίδα “Τα Νέα”», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ζαγοραίο, σημειώνοντας ότι «αυτά που δημοσιεύτηκαν είναι αστεία πράγματα και αθλιότητες και δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει πια μη-δημοκρατία».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ ανέφερε ότι «η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, μου είπε στην αρχή ότι δεν γνωρίζει ότι έχει συνταχθεί δικογραφία σε βάρος μου» και «αφού ψάξανε, άκουσον- άκουσον, βρήκαν ότι υπήρχε δικογραφία και η οποία είχε σταλεί στην εισαγγελία από τις 16/05 και μου δώσανε και τον Αριθμό Πρωτοκόλλου».

«Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, αδιανόητο να έχει συνταχθεί δικογραφία σε βάρος -για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία, για καθαρά πολιτική δίωξη- ενός αρχηγού και να μην ξέρει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ότι έχει συντάξει την δικογραφία», υπογράμμισε ο Παν. Λαφαζάνης, ενώ εκτίμησε ότι «η δικογραφία δεν συνετάχθη από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας- αυτή απλώς έβαλε την υπογραφή». «Η δικογραφία συνετάχθη στα «άδυτα» του Μαξίμου, με επικεφαλής τον κ. Τόσκα. Εκεί ελήφθη η απόφαση και απευθύνθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος μου. Κι από εκεί και πέρα, ήρθε στην εισαγγελία», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απάντηση του κ. Ζαγοραίου ότι νομικά, δεσμεύεται και δεν μπορεί να τους δώσει την δικογραφία ζητήθηκε από τα μέλη της ΛΑΕ «να προχωρήσει τάχιστα αυτή η υπόθεση της δικογραφίας λόγω του άμεσου πολιτικού της ενδιαφέροντος», καθώς «δεν μπορεί να την έχει και να την διατηρεί στο αρχείο επί μήνες και να περιμένει πότε και αν θα την αναθέσει και να κρατάει σε ομηρία πολιτικά πρόσωπα και αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών». «Εκεί μας διαβεβαίωσε ότι τάχιστα θα προχωρήσει στην περαιτέρω εξέταση της δικογραφίας αυτής και θα μας ενημερώσει ή σήμερα αν προλάβει, ή αύριο το πρωί για τις περαιτέρω εξελίξεις», προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ τόνισε:

«Τέτοιου είδους πρακτικές χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του, όπως για παράδειγμα τον Ντεμιρτάς που δίνει την εκλογική μάχη ως υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας της Τουρκίας μέσα από τις φυλακές Αδριανούπολης, δίπλα από τους δύο στρατιωτικούς μας που είναι έγκλειστοι εκεί και όμηροι».

Από την πλευρά του, ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος εκ μέρους των συνηγόρων του Π. Λαφαζάνη δήλωσε: «Ζητήσαμε την τάχιστη διεκπεραίωση της υπόθεσης, προκειμένου να λάβουμε γνώση των κατηγοριών, γιατί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, επί του προκειμένου σ’ αυτές κατά των πλειστηριασμών είναι αυτονόητο συνταγματικό, δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη, πόσο μάλλον επικεφαλής πολιτικού κόμματος, όπως ο κύριος Π. Λαφαζάνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης