Λαϊκή Ενότητα: «Να αποδοθούν πίσω τα κλεμμένα στους δικαιούχους εργαζομένους και συνταξιούχους»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 19:48
Λαϊκή Ενότητα: «Να αποδοθούν πίσω τα κλεμμένα στους δικαιούχους εργαζομένους και συνταξιούχους»
«Να αποδοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα και τα παρανόμως παρακρατηθέντα στους δικαιούχους εργαζομένους και συνταξιούχους», ζητά η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωσή της. Παράλληλα σημειώνει ότι «υπό όρους μεταμνημονιακής δουλείας, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί» και τονίζει: «Απαιτείται η έξοδος από τα μνημόνια και το ευρώ, η ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και η επαναφορά της χώρας σε μια ανοδική πορεία των παραγωγικών της δυνάμεων».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΛΑΕ αναφέρει ότι οι εξελίξεις σε σχέση με το θέμα των αναδρομικών «από τις παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση των "δώρων", επιβεβαιώνουν ότι η "τρόικα"- "θεσμοί", με εκτελεστικούς βραχίονες τις εθελόδουλες μνημονιακές κυβερνήσεις, καταλήστευσαν τόσο τους εργαζομένους, όσο και τους συνταξιούχους».

«Μέσα από μια αρκετά μεγάλη χρονική καθυστέρηση, φυσικά κρίσιμη για την πορεία των γεγονότων, τα Ανώτατα Δικαστήρια "ξηλώνουν" τις αντισυνταγματικές διατάξεις, μέσω των οποίων "κουρεύτηκαν" μισθοί και συντάξεις, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και αυξάνοντας σε δυσθεώρητο επίπεδο (!!) αντί να το μειώσουν, το δημόσιο χρέος», προσθέτει σημειώνοντας ότι με τις αποφάσεις αυτές των δικαστηρίων «καταρρέει και ο μύθος- επικοινωνιακό τέχνασμα περί εξορθολογισμού της οικονομίας», «επιβεβαιώνεται ότι η τρόικα- "θεσμοί" με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων έκαναν πραγματικό πλιάτσικο σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας από το 2010 και μετά».

Η ΛΑΕ επικαλείται «κυνική» απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται εκτός κοινοτικού Δικαίου» και προσθέτοντας ότι ανάλογη απάντηση είχε δώσει από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων «ο πάλαι ποτέ αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν», σημειώνει: «Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι κατά τους "εταίρους"- δανειστές μας, οι αμοιβές, οι συντάξεις και τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά με παράνομες αποφάσεις και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, καθαρά και μόνο για την ικανοποίηση των πιστωτών και αυτό εξαρχής το γνώριζαν τόσο η "τρόικα", όσο και το σύνολο των μνημονιακών κυβερνήσεων, φυσικά και ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπερασπίζεται λυσσαλέα τα νομοθετήματα των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Σαμαρά- Βενιζέλου» αν και τα στελέχη της είχαν καταγγείλει σαν αντισυνταγματικούς τους πρώτους μνημονιακούς νόμους. «Μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του λαϊκού "ΟΧΙ" στο ιστορικό δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια αλλά συνέχισε με ανάλογα αντισυνταγματικού χαρακτήρα μέτρα να καταληστεύει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ψέματα και μένοντας μόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια», εξηγεί η ΛΑΕ και προσθέτει: «Για τον λόγο αυτό, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, εδώ και αρκετές εβδομάδες, από τη μια επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα των παράνομων περικοπών και της ανάγκης επιστροφής των αναδρομικών. Από την άλλη πλευρά εξαπατώντας τους συνταξιούχους για άλλη μια φορά, έδωσαν εντολή στον ΕΝΦΙΑ να υποβάλει εφέσεις ώστε η επίλυση του θέματος να παραπεμφθεί στις καλένδες».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 19:50