Σε θρίλερ μετατρέπεται η εκλογή δημάρχου στη Λαμία. Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ο νυν δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης με δηλώσεις του αναγνώρισε την ήττα του από τον αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραΐσκο σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν με συνέπεια πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος να ανακοινώσει επίσημα ότι πλέον η τύχη του Δήμου Λαμίας για λίγα ψηφοδέλτια -όπως είπε- θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 11.00 χθες το βράδυ καθώς με την έκδοση των αποτελεσμάτων ο κ. Θύμιος Καραΐσκος ήταν πολύ κοντά στο 50% που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα της εκλογής του στον πρώτο γύρο. Την ίδια στιγμή ο κ. Σταυρογιάννης κινούνταν γύρω από το 29%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το σκηνικό κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε και αποδέχθηκε την ήττα του με δηλώσεις του.

Όπως ανακοίνωσε επικοινώνησε με τον κ. Καραΐσκο και του ευχήθηκε για την νίκη του και δήλωσε πως του «παραδίδει έναν εύρωστο Δήμο» και μάλιστα αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα έχει και συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για την λειτουργία του δήμου και τα κρίσιμα θέματα.

Οι δηλώσεις του νυν δημάρχου και η αποδοχή της ήττας του πυροδότησαν τα πανηγύρια των οπαδών του κ. Καραΐσκου που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας δημιουργώντας αδιαχώρητό έξω από το εκλογικό κέντρο κοντά στην πλ. Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρά τα πανηγύρια, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες, το ποσοστό -έτσι όπως ανακοινώνονταν από την Περιφέρεια αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών- δεν είχε σε καμία περίπτωση ξεπεράσει το περάσει το 50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση έλειπαν αρκετά τμήματα που, όταν συμπληρώθηκαν σήμερα το πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 143 από τα 145 εκλογικά τμήματα του δήμου της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος παίρνει ποσοστό 49,97% και ο κ. Σταυρογιάννης παίρνει ποσοστό 29,69%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του κ. Καραΐσκου αναζήτησαν τα δύο συγκεκριμένα τμήματα τα οποία δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνέπεια να διαπιστώσουν ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή.

Σε δηλώσεις του πριν λίγο ο κ. Καραϊσκος αποκάλυψε ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν προκύπτει δήμαρχος από τον πρώτο γύρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα τα αποτελέσματα από τα δύο εκλογικά τμήματα τα οποία απουσιάζουν και δεν έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές.

Παρόμοιο θρίλερ αλλά όχι με τόσο μεγάλη διάσταση υπήρξε και στο Δήμο Δομοκού.

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Τζιαχρήστας, παρότι συγκεντρώνει ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 50%, απουσιάζουν ελάχιστα ψηφοδέλτια για την εκλογική νίκη από τον πρώτο γύρο με συνέπεια ο δήμος να οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τζιαχρήστας, επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Δημιουργίας, στα 37 από τα 40 εκλογικά τμήματα του δήμου του συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% ενώ ο αντίπαλός του κ. Λιόλιος, επικεφαλής του συνδυασμού ΣυνΔημότες, συγκέντρωσε ποσοστό 44,14%.

Στη δεύτερη Κυριακή οδηγείται και ο Δήμος Λοκρών όπως και ο Δήμος Στυλίδας. Σε ό,τι αφορά το δήμο Λοκρών ο δήμαρχος Νίκος Λιόλιος στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων καταγράφει ποσοστό 33,57% ενώ ο Θανάσης Ζεκεντές παίρνει ποσοστό 37,9%. Τέλος όσον αφορά το Δήμο της Στυλίδας η τύχη του θα κριθεί την επόμενη Κυριακή, καθώς με βάση τα τελικά αποτελέσματα η Βιργινία Στεργίου συγκεντρώνει το 47,24% ενώ ο Γιάννης Απόστολου συγκεντρώνει ποσοστό 35,93%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο γύρο οδηγούνται και οι δήμοι Λιβαδειάς με «μονομάχους» την νυν δήμαρχο Γιώτα Πούλου και τον Γιάννη Ταγκαλέγκα. Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και στο Δήμο Θήβας και στο Δήμο της Χαλκίδας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Στερεάς με βάση το 90% των εκλογικών τμημάτων στον επόμενο γύρο ο Φάνης Σπανός που συγκέντρωσε ποσοστό 39,63% θα αντιμετωπίσει τον Απόστολο Γκλέτσο που συγκέντρωσε ποσοστό 24,14%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης