«Οι έρευνες και τα πορίσματα, ακόμα και των εισαγγελέων Διαφθοράς, που θα έπρεπε να απασχολούν το σύνολο των ΜΜΕ, είτε αποκρύβονται είτε καταχωρίζονται σε μονόστηλα», τονίζει για τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος διατέλεσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Όπως δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «η διεύρυνση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέληξε σε σημαντικές διαπιστώσεις, μία από αυτές ήταν και η αέναη και σοβαρή διαπλοκή του με ΜΜΕ, αφού μεγάλα χρηματικά ποσά διακινήθηκαν σε δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες sites. Έτσι αφενός αποκρυβόταν ό,τι ήταν επιβαρυντικό για τον φορέα και τις δομές του και αφ’ ετέρου, ακόμα και τώρα που η Δικαιοσύνη αποκάλυψε όσα καταγράφουμε στο πόρισμά μας, γράφονται χαλκευμένα δημοσιεύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο κ. Λάππας ανέφερε ότι ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική εξεταστική επιτροπή της Βουλής «η παραδοχή ότι τα δάνεια δίνονταν “με αέρα” θα μείνει στην πολιτική ιστορία ως ανεπανάληπτη απόδειξη του πώς λειτουργούσε το τραπεζικό σύστημα, παραβιάζοντας το κράτος δικαίου, Όμως τον “αέρα” αυτόν δεν τον πλήρωσαν οι “αεριτζήδες” αλλά ο ελληνικός λαός, κι’ αυτό δεν συνιστά κωμωδία αλλά τραγωδία».

Μιλώντας για την υπόθεση της Siemens, κάνει λόγο για «μια κηλίδα στο πολιτικό σύστημα» και εκφράζει την πεποίθηση ότι αποτελεί «την πιο μαύρη σελίδα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας το γεγονός ότι διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς από απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου που έκρινε επίσημα ότι η Siemens χρηματοδοτούσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με σταθερό ποσοστό κάθε χρόνο για μια μεγάλη περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης