«Δεν φοβόμαστε, δεν είναι ταμπού για εμάς, έχουμε πρόγραμμα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε εθνικό νόμισμα», δήλωσε λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξή του στη Λαϊκή Ενότητα ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα ακόμα δεν είναι κόμμα και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θέλουμε κόμμα αλλά μετωπικό σχηματισμό». Επιπλέον, τόνισε ότι: «Εμείς θα συνεχίσουμε την αντιμνημονιακή πορεία που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ήταν. Θα θελήσουμε να δώσουμε φωνή στο 62% του λαού που θέλει αλλη πορεία για τον τόπο και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες γι’ αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε συνολική πρόταση για την ελληνική κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό δεν φοβόμαστε να θέσουμε και το θέμα του εθνικού νομίσματος, το οποίο δεν είναι ταμπού. Εμάς δεν μας τρομάζει, άλλοι το φοβούνται. Ο καιρός που αποφεύγονταν ορισμένα ζητήματα, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλο διάστημα, τελείωσε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα οι προτάσεις που θα καταθέσει η Λαϊκή Ενότητα «θα είναι αναγνωρίσιμες στον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» αποκυρήσσοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το οποίο είπε ότι «δεν ήταν δουλεμένο και αυτό φάνηκε γιατί δεν εφαρμόστηκε».

Σχολιάζοντας, το γιατί ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην παραίτησή του υποστήριξε ότι «ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε ότι οι αντιδράσεις σε βάρος του θα έπαιρναν τη μορφή χιονοστιβάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώητηση για τον εκλογικό στόχο της Λαϊκής Ενότητας, ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε ότι «είναι νωρίς» για να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και προσέθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη και επίπονη, με κόστος για όλους μας. Αλλά εκείνο που προσλαμβάνουμε είναι η πολύ μεγάλη στήριξη του κόσμου, που αισθάνεται προδομένος, που νιώθει δυστυχία προς την πολιτική συνολικά. Εμείς θα βγούμε να πούμε όχι, αυτή η αριστερά που πρεσβεύουμε είναι φερέγγυα».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο συνεργασιών της Λαϊκής Ενότητας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε ότι «εμείς φτιάχνουμε μέτωπο στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει ο ελληνικός λαός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης