«Αυτή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, κοροϊδεύει. Και στο τέλος, το “μάρμαρο” το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι θέλει, ούτε τι της γίνεται. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που ανήλθαν στην εξουσία κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό» τόνισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Η λύση για τη χώρα είναι η πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση: τη Συμφωνία Αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Η πρότασή μας περιλαμβάνει έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την επέτειο από την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, επισήμανε: «Χθες, συμπληρώθηκαν 730 ημέρες εξαπάτησης, φτωχοποίησης και οπισθοδρόμησης του ελληνικού λαού. Οι κυβερνώντες δεν ντρέπονται και είναι αμετανόητοι ψεύτες. Εάν έχουν το θάρρος, εκτός από το να σηκωθούν να φύγουν, πρέπει να ζητήσουν και ένα μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Η ελπίδα έσβησε στους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα».

Για την πρώτη αξιολόγηση υπογράμμισε «ότι κόστισε 9 δισ. φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και έναν “κόφτη” μισθών και συντάξεων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε 14 μήνες για να την κλείσει. Η περίφημη “περήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ. ευρώ, ενώ αφαίρεσαν από τον εθνικό μας πλούτο 25 δισ. ευρώ, δηλαδή 6.300 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό, το χρόνο. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 παροχές 12 δισ. ευρώ και έφερε φόρους 9 δισ. ευρώ».

Για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, με άρθρο του στις 12 Νοεμβρίου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ισχυριζόταν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου. Επίσης, ισχυριζόταν ότι θα πάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και θα έχουμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Όσο καθυστερεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, διαρκώς θα έχουμε πιέσεις για νέα μέτρα. Το μη κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα μας πάει πολύ πίσω. Φοβάμαι μην βρεθούμε πάλι με δεδομένα καλοκαιριού 2015. Ας προσέξει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είπε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει μείωση φόρων και ταυτόχρονα όμως και μείωση δαπανών με ένα αποτελεσματικότερο κράτος, φιλικό προς το επιχειρείν.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι επενδύσεις και οι δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Η μείωση δαπανών δεν σημαίνει απολύσεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο έχουν ξεχειλώσει οι δαπάνες. Οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων της γενικής κυβέρνησης το 9μηνο του 2016, έχουν πέσει έξω κατά 214.000.000 ευρώ. Η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, για να βολεύουμε κολλητούς και φίλους, έχει αυξηθεί κατά 150.000.000 το πρώτο 9μηνο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης