Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Τιμώντας σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, θυμόμαστε τα όσα θαυμαστά έχουν επιτευχθεί από τη δημιουργία της Ένωσης μέχρι σήμερα», επεσήμανε σε δήλωσή του, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Επιτεύγματα για την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Ασφάλεια, την Ισότητα, την Πρόοδο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέπνευσε την εμπιστοσύνη των Πολιτών της, και αντιπροσώπευσε την ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία για όλους», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Όμως», παρατήρησε «η Ημέρα της Ευρώπης είναι και ημέρα περισυλλογής για το ποιο θα πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, τουλάχιστον εν μέρει, σε υπαρξιακή κρίση».

»Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια. Η ανεργία, η μετανάστευση, οι κοινωνικές ανισότητες, οι εξωτερικές προκλήσεις, ο χαμηλός βαθμός συγκλίσεων μεταξύ των κρατών μελών, πυροδοτούν το λαϊκισμό και τον ευρωσκεπτικισμό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε, ο Γραμματέας Π.Ε: «Όμως η Ευρώπη δεν πρέπει να διολισθήσει σε εποχές συγκρούσεων, αλλά να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι που οδήγησαν στη δημιουργία της: ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον ασφάλειας, ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτή είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση. Μια πρόσκληση περισσότερης και όχι λιγότερης Ευρώπης».

»Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει διότι οι Λαοί της διαθέτουν τους πόρους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής: την πλούσια και βαθιά ηθική και πνευματική κληρονομιά της Ευρώπης», κατέληξε στη δήλωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης