Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Συγχαίρω τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Οδυσσέα–Ιωάννη Ζώρα και όλους όσοι δούλεψαν για την πραγματοποίηση της σημερινής ημερίδας. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείων αποτελούν μια σπουδαία προσπάθεια η οποία χρήζει της υποστήριξης όλων μας» δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την ημερίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τα μουσεία του συμμετέχουν στο πρόγραμμα(Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Εκπαίδευσης, Μουσείο Ιατρικής) είναι φορείς του πολιτισμού μας· ενός μακραίωνου και γεμάτου επιτεύγματα πολιτισμού που εκδηλώσεις σαν και αυτή αναδεικνύουν και συμβάλλουν στη διαιώνισή του» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και επεσήμανε: ‘Το πρόγραμμα αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα δεδομένης της χρονικής συγκυρίας. Στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες μια ιδεοληπτικής εκστρατείας της Κυβέρνησης να επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος στον χώρο της Παιδείας».

»Η Παιδεία που με τόση αγάπη και σθένος υπηρετείτε, αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Είναι ο κατεξοχήν χώρος που προσφέρεται για σύνθεση και συναινέσεις. Αντ’ αυτού, σήμερα βλέπουμε να επιδιώκεται η διαίρεση, ο διχασμός και τελικά η οπισθοδρόμηση. Είναι κάτι που οφείλεται σε ιδεοληψία, αλλά και σε μια κοντόφθαλμη πολιτική στρατηγική», τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και δήλωσε: «Η Παιδεία όμως, αποτελεί εφαλτήριο για τους νέους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους παγιδεύσει σε νέα αδιέξοδα».

«Συγχαρητήρια και σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ημερίδα συμβάλλοντας έτσι, στην προαγωγή και στη διάδοση του πολιτισμού μας καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας», είπε καταλήγοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης