Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Το Λιμενικό Σώμα καλείται να ανταπεξέλθει στις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δραστηριότητες του, όπως η επιτήρηση των συνόρων, η αστυνόμευση των λιμένων, η παροχή βοήθειας και διάσωσης, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η πάταξη της παράνομης δράσης. Ειδικότερα, το Λιμενικό Σώμα της Αν. Κρήτης ασκεί τις αρμοδιότητές του σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον δεδομένης αφενός της αυξημένης κίνησης ιδίως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και αφετέρου της σοβαρής υποστελέχωσής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, εστιάζοντας στο καίριο θέμα της υποστελέχωσης και τις ελλείψεις του Λιμενικού Σώματος, Ανατολικής Κρήτης.

Και επεσήμανε: «Τις σημαντικές και σοβαρές αυτές ελλείψεις σε προσωπικό, που παρουσιάζονται στις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Αν. Κρήτης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αν. Κρήτης. Ειδικότερα, η Ένωση ζητά την ανακατανομή θέσεων, προκειμένου να υπάρξει ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την αύξηση των οργανικών θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας σε στελεχιακό δυναμικό δεδομένου ότι το προσωπικό επωμίζεται τον τεράστιο φόρτο της επιβατικής και τουριστικής κίνησης, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο».

«Επίσης» παρατήρησε ο κ. Αυγενάκης «τίθεται το αίτημα της επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Καστρί προκειμένου να είναι αποτελεσματική η αστυνόμευση της περιοχής και η άμεση παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος, δεδομένης της τεράστιας ακτογραμμής. Αναγκαία κρίνεται και η ίδρυση Λιμενικού Τμήματος στο λιμάνι του Ηρακλείου, του τρίτου σε κίνηση επιβατών και οχημάτων λιμανιού της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος Αν. Κρήτης έχουν οδηγήσει στην οριακή λειτουργία του και διαφαίνεται πλέον ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης και απαξίωσης του νευραλγικού αυτού χώρου με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη εύρυθμη λειτουργία, την προστασία και την αστυνόμευση των λιμένων και των θαλασσών μας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ηρακλείου.

Με την κοινοβουλευτική του, παρέμβαση, ο κ. Αυγενάκης ζητάει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

«1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα ώστε να ενισχυθούν σε προσωπικό οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης;
2. Υπάρχει προγραμματισμός για ανακατανομή των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και την αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου του Σώματος;
3. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με τη δυνατότητα επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού Καστρίου, καθώς και την ίδρυση Λιμενικού τμήματος εντός του λιμένος του Ηρακλείου;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης