«Η Ένωση Κεντρώων θα προσέλθει με διάθεση για να συμβάλλει στον διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του την Τετάρτη (31/10) τονίζοντας ότι σε αυτό τον διάλογο πρέπει να συζητηθούν τα ουσιώδη και όχι τα ανούσια θέματα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε την πρόταση στον έλεγχο των προμηθειών του Δημοσίου που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, να προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός δια κληρώσεως από το σώμα δικαστών εισαγγελέων. «Έτσι δεν θα μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στο μέλι και θα είχαμε αποφύγει και τα σκάνδαλα του παρελθόντος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, είπε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές έτσι ώστε να μην παραγράφονται αδικήματα με την παρέλευση δεκαετίας.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει, «θα πρέπει να εκλέγεται συναινετικά, με πλειοψηφία πάνω από 180 βουλευτές».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την αντίθεσή του με την άποψη να ψηφιστούν όλες τις προτάσεις, και των δυο κομμάτων, «και μετά η νέα Βουλή με πλειοψηφία απλή των 151 βουλευτών, να τα αλλάξει όλα», λέγοντας ότι «αυτό λέγεται πολιτική ασυδοσία και θυμίζει δικτατορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την περίοδο Κώστα Σημίτη και τα σκάνδαλα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Ο κ. Σημίτης είναι σοβαρός άνθρωπος και έντιμος. Δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι το περιβάλλον των προσώπων που τον περιστοίχιζαν έκανε αίσχη. Γι΄ αυτό τον λόγο επιμένω ότι θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο ελέγχου που αφορά τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης