Λεβέντης: «Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 21:49
Λεβέντης: «Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit»
Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τις ότι δεν προχώρησαν σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μονομερή συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας λύνεται μόνο με ανεύρεση νέων πόρων, ανάπτυξη και επενδύσεις ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες όταν με λιγότερα λεφτά υπόσχεται να δίνει ίδιες συντάξεις.

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλά διαχείριση. Παίρνει από δω κόβει από εκεί. Ανάπτυξη όμως όσο τρώμε τις σάρκες μας δεν γίνεται. Η άποψη του κ. Κατρούγκαλου ότι μεταφέρει τα βάρη στις ανώτερες τάξεις δεν έχει βάση. Ας πείσει τους εύπορους να κάνουν επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις τους για περικοπή όλων των υψηλών συντάξεων καθώς και των πρώην και νυν βουλευτών.

«Φέρνετε μια συμφωνία μονομερή. Μια συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα. Ούτε κάβα περιέχει, ούτε έγινε συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια και έρχεστε και λέτε στη Βουλή ψήφισε αυτή τη συμφωνία. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες διαφορές σε μεγάλα θέματα. Έστω όμως και αν σας δώσουν και οι 153 βουλευτές σας τη ψήφο τους, γιατί δεν θέλουν να ονομαστούν προδότες, μπορεί να έχουμε "Σακελλαριάδα". Να ψηφίσουν τώρα και να αποχωρήσουν μετά αν δουν τι ψήφισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας δε αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «κουρασμένους βουλευτές» και «κατάκοπους υπουργούς» που ψηφίζουν υπό τον εκβιασμό της Ευρώπης για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ ενώ πρόσθεσε:

«Ας αφήσει ελεύθερες ο πρωθυπουργός τις αναλήψεις καταθέσεων για να δει ποιο βαθμό εμπιστοσύνης έχει πετύχει».

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν κάναμε καμία μεταρρύθμιση. Ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε εσείς στον ενάμιση χρόνο που κυβερνάτε κάνατε καμία μεταρρύθμιση. Δεν θέλουμε μεταρρυθμίσεις. Κάνουμε κουτοπονηριές, θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Πρέπει να πείσουμε τους έξω ότι είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε τη χώρα, θέλουμε να την κρατήσουμε στο ευρώ. Έχει αρχίσει κόπωση στην Ε.Ε.. Λίγο θέλουν να μας πετάξουν έξω», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για υποκρισία και τονίζοντας ότι ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κόβει τις συντάξεις, ξεχνά ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε προηγηθεί κόβοντας τις κατά 50%.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι για να είναι υπεύθυνος πολιτικός, όταν ζητάει εκλογές πρέπει να παρουσιάσει και ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει ως πρωθυπουργός, διαφορετικά, όπως είπε, είναι δημαγωγός.

«Δεν ξέρω ο κ. Τσίπρας πόσο θα μείνει ή πόσο θα μείνει ο κ. Μητσοτάκης αν έρθει στην εξουσία, αφού η χώρα θα είναι σε εκκρεμότητα. Αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας αρκεί να την αφήσουμε να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 21:49