Την άποψη ότι «ο αρχιεπίσκοπος φέρει ακέραια την ευθύνη για την συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους και αν συνεχίσει έτσι και δεν κάνει πίσω, θα το πληρώσει πολύ ακριβά – μπορεί ακόμη και τον θρόνο του να χάσει» εξέφρασε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε με έμφαση ότι «το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας της Εκκλησίας και τα μισθολογικά δεν είναι το μείζον» και υποστήριξε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η ουδετερότητα του κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε, ακόμη ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να διατηρήσει τον επίσημο χαρακτήρα της και να μην γίνει αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος» ενώ αναφερόμενος στους κληρικούς δήλωσε ότι «έχουν δίκιο που ανησυχούν για την μισθοδοσία τους, με δεδομένο μάλιστα ότι η πλειοψηφία αυτών είναι πολύτεκνοι».

«Ο κ. Τσίπρας και στο θέμα της Μακεδονίας και στο θέμα της Εκκλησίας λειτούργησε μόνος του και αυτό δεν πρόκειται να περάσει» είπε ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τους ελέγχους των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο “βρώμικο ‘89”, πρέπει όμως να γίνει έρευνα, ώστε να φύγουν οι σκιές πάνω από υποθέσεις και πρόσωπα. Δεν λέει κανένας ότι ο κ. Σημίτης έχει πράξει παράνομες ενέργειες, αλλά υπάρχουν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν για την τότε περίοδο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη. Για παράδειγμα στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν πολλά χρήματα και μόνο για αυτή την υπόθεση θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει όλα τα στοιχεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πτώχευσαν την χώρα με ρουσφέτια, διορισμούς, ρεμούλες. Για όλα αυτά θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης