Λεβέντης: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής και ικανά στελέχη στην διοίκηση του κράτους»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 13:25
Λεβέντης: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής και ικανά στελέχη στην διοίκηση του κράτους»
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την πυρκαγιά στο Μάτι καταλόγισε σε συνέντευξή του στο «EPSILON TV», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής, όχι προσώπων και ικανά στελέχη στην διοίκηση του κράτους».

Ο κ. Λεβέντης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αρχομανία» και τη ΝΔ για «διγλωσσία στο Μακεδονικό που θα την διασπάσει», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο. «Το κράτος πρέπει να λειτουργεί με συντονισμό, έχει συγκεκριμένη αποστολή. Στην προκειμένη περίπτωση δεν τα είδαμε αυτά. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής, όχι αλλαγή προσώπων, φορτώσανε τα λάθη στους επιχειρησιακούς παράγοντες», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε ότι «Την ευθύνη όμως έχουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός. Στην αρχή η Κυβέρνηση είπε τα κάναμε όλα καλά, όταν όμως αντιλήφθηκαν την λαϊκή οργή, άρχισαν οι παραιτήσεις. Ο κ. Σκουρλέτης και η κα Δούρου δεν πρέπει να παραιτηθούν; Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο. Χρειαζόμαστε ικανά στελέχη στην διοίκηση του κράτους και όχι κομματικούς ημετέρους. Εγώ εάν είχα την ευθύνη θα τοποθετούσα τους ικανότερους απ' όπου και αν προέρχονται».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως «η αγάπη για την καρέκλα και η αρχομανία στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τον πρωθυπουργό να εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα της θητείας του. Στο μυαλό του κ. Τσίπρα υπάρχει και το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης. Ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει τους πάντες, ακόμη και τους δικούς του και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές με αιφνιδιασμούς το Φθινόπωρο για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας καταλόγισε στη ΝΔ για «διγλωσσία» στο Μακεδονικό. «Προεκλογικά θα λέει δεν δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας και μετεκλογικά θα υποστηρίζει ότι δεν γίνεται να αλλάξει την συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η διγλωσσία θα διασπάσει την ΝΔ. Σε αυτό το σενάριο ποντάρει και ο Τσίπρας, έτσι ώστε ο Κ. Μητσοτάκης να χάσει την πρωθυπουργία και να πέσει η Κυβέρνησή του. Αν ο κ. Τσίπρας κατορθώσει στις εκλογές που έρχονται να μειώσει την ψαλίδα, από 12 μονάδες που είναι σήμερα, σε 3-4 ποσοστιαίες μονάδες από την ΝΔ, αυτό θα θεωρηθεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και όλο το πολιτικό προσωπικό, ότι «δεν έχουν μπέσα», ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση για το σκοπιανό, είπε ότι «ο κ. Καμμένος έδωσε με την ψήφο του το δικαίωμα στον κ. Τσίπρα να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 13:25