Οργισμένα αντέδρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, στις πληροφορίες που τον ενέπλεκαν στο σκάνδαλο της SIEMENS. Με γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Λιάπης διαψεύδει την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για την εμπλοκή του στην υπόθεση της SIEMENS.

Δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν, αναφέροντας ότι αυτός ήταν ο υπουργός που μετείχε στο ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2005 ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της SIEMENS, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη έχει ως εξής:

«Ως εδώ και μη παρέκει. Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες, που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ’ όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα. Ο στόχος προφανής: πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων. Το’πα λοιπόν και το ξαναλέω:

Το ταξίδι μου στη Γερμανία για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με το γιο μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά. Όλα τ’ άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δε θα την ανεχθώ. Γι’ αυτό και θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη. Διότι δε θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος τη λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λιάπης, όπως αναφέρει και στη δήλωσή του, προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητά από την εφημερίδα που τον ενέπλεξε το ποσό των 2 εκαμομμυρίων ευρώ.

Σε απάντησή της, η Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι ουδέποτε δημοσίευσε φήμες για τις οποίες μιλάει ο κ.Λιάπης, παρά μόνο στοιχεία και ντοκουμέντα και υπογραμμίζει:

“Αν ο κ.Λιάπης είχε παραδεχθεί το ταξίδι, που μόλις σήμερα ομολόγησε κι αν έδινε στη δημοσιότητα τα παραστατικά που κρατάει ακόμη για τον εαυτό του, δε θα υπήρχε ζήτημα γι’ αυτόν. Θα ανεζητείτο πιθανόν ο άλλος υπουργός, στον οποίο θα αναφέρονταν τότε τα έγγραφα και οι ένορκες καταθέσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης