Λύση αναζητά η Κατσέλη - ανυποχώρητη η Ομοσπονδία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 20:30
Λύση αναζητά η Κατσέλη - ανυποχώρητη η Ομοσπονδία
«Βρισκόμαστε στη μέση της συζήτησης με τους εκπροσώπους των λιμενεργατών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του λιμανιού».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τους λιμενεργάτες. Η κ. Κατσέλη στάθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

«Έγινε προσπάθεια να τους εξηγηθούν οι περιοριστικοί παράγοντες της σύμβασης και περιμένουμε αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κατσέλη.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας παραμένει αμετακίνητη στη θέση της. Πολύ περισσότερο, σε μία κίνηση επίδειξης δυναμισμού και μη υποχωρητικότητας εξήγγειλε νέα τριήμερη απεργία και αποχή από την υπερωριακή εργασία του σαββατοκύριακου.

Εντωμεταξύ, αύριο ο πρεσβευτής της Κίνας θα συναντηθεί με την υπουργό και αναμένεται να ζητήσει την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης που έχει υπογράφει με το ελληνικό δημόσιο.

Δεν θεωρείται μάλιστα διόλου απίθανο, σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο, η πλευρά της Cosco να ασκήσει σε διεθνή δικαστήρια το δικαίωμα που ορίζει η σύμβαση για αποζημίωση κάθε μέρα που το ελληνικό δημόσιο καθυστερεί να παραδώσει το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 20:30