Σχεδόν δύο ώρες διάρκεια είχε η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου. 

«Όπως γνωρίζεται το ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς την άποψή μας για το Μακεδονικό», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μαξίμου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας εάν υπάρχουν  δεσμεύσεις από τη FYROM ότι παραιτείται από τον αλυτρωτισμό ενώ στη συνέχεια εξήγησε τη θέση του κόμματό του λέγοντας «πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Άρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το ”Άνω Μακεδονία” και το ”Βόρεια Μακεδονία”. Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο και θα είναι μια λέξη και όχι δύο λέξεις».

Επίσης είπε ότι «κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει λύση και ότι υπάρχουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα με κυρίαρχο το θέμα του συντάγματος της FYROM».

Τέλος ο επικεφαλής του Ποταμιού εστίασε στη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό λέγοντας χαρακτηριστικά «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον υπουργό Αμύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης