Με μια ιδιαιτέρως λιτή τελετή, στον απόηχο της κρίσης, και λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές γιορτάστηκε φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο, η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μετά την 7χρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας παρότρυνε τους πολιτικούς να «μιλάνε περισσότερο και να παρεμβαίνουν», ενώ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεχόταν συγχαρητήρια για την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς είχε σύντομη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, ενώ συμφώνησαν να «τα πουν σύντομα» και με τον υπουργό Αμυνας Π. Μπεγλίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέστη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως σημείωσε σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «η Δημοκρατία μας φέτος δεν γιορτάζει». Δεν παρέστη, όπως και πέρυσι, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Παρόντες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος και Χρ. Σαρτζετάκης ενώ απουσίαζαν η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάνη και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Παρόντες, επίσης, αντιστασιακοί του ΠΑΚ, της Δημοκρατικής Αμυνας και του «Ρήγα Φεραίου» όπως ο Σπύρος Καβουνίδης, ο Γιάννης Σταράκης, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο Γεράσιμος Νοταράς, ο Ν. Βουλέλης και πολλοί άλλοι.

Μήνυμα για πάταξη της φοροδιαφυγής

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους».

Ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του αντιδικτατορικού αγώνα, σημείωσε ότι η χώρα τους χρωστάει πολλά, αλλά και ότι η δική τους γενιά, αν και δοκιμάστηκε σκληρά, είχε μπροστά της «ορίζοντα».

«Δεν συμβαίνει το ίδιο σήμερα. Η νέα γενιά, που μεγάλωσε σε συνθήκες σχετικής ή μεγαλύτερης ευημερίας, είναι η πρώτη που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη. Γιατί κουβαλάει στην πλάτη της το δυσβάστακτο χρέος. Οφείλουμε σε αυτή τη γενιά να κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι τα πέτρινα χρόνια της θα είναι όσο γίνεται λιγότερα», σημείωσε ο Πρόεδρος και περιέγραψε πώς οι διεκδικήσεις του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν επίκαιρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης