Με 222 “Ναι” και το 3ο Μνημόνιο στη βαλίτσα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έρχεται αντιμέτωπος με τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονος μετά τις διαρροές στην ψηφοφορία της Βουλής, ωστόσο όλα τα βλέμματα στρέφονται στις Βρυξέλλες, με τις πολιτικές εξελίξεις να δρομολογούνται μετά την έγκριση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου καλούνται να αποφασίσουν για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που οι αντιρρήσεις του Βερολίνου παραμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το φινλανδικό “Ναι” στη νέα συμφωνία, καταλύτης των εξελίξεων θεωρείται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η στάση που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, προκειμένου να περιοριστούν τα κεφάλαια που θα πρέπει να δικαιολογήσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους -ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι το ύψος των νέων δανεικών προς την Ελλάδα ξεπερνά τα 90 δισ. ευρώ.

Sort by :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης