Oλοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία λέγοντας ότι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του δεν ήταν τόσο ρόδινη και πρόσθεσε «ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας γιατί είχαμε υπεραπόδοση στα έσοδα τους δύο τελευταίους μήνες. Αυτό δείχνει ότι κάτι αλλάζει».       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία. Δεν εστιάζεται μόνο στις μειώσεις φόρων, αλλά δίνει έμφαση στην ισχυρή ανάπτυξη μέσα από ένα κύμα επενδύσεων ξένων και εγχώριων που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αυτή η πολιτική είναι διαφορετική.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης»

Για το ενδεχόμενο η διαφαινόμενη διεθνής ύφεση να επηρεάσει την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε πως η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης και ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για υψηλή ανάπτυξη. Σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τη διεθνή οικονομία και υπογράμμισε «εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί». 

Δεν δίνουμε πρόσθετο δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού, ούτε διευρύνουμε το εκλογικό σώμα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. «Παρέχουμε απλώς μία διευκόλυνση, όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο θα μπορεί να ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του. Εξετάζουμε παράλληλα και το ενδεχόμενο επιστολικής ψήφου» τόνισε.

«Η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου»

Τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, για να προσθέσει ότι «είναι, δίχως δική μας ευθύνη, περιορισμένης εμβέλειας».

Για τον εκλογικό νόμο είπε: «Δεν θα συνδέσω ζητήματα εκλογικού νόμου με αλλαγή του Συντάγματος. Είναι δύο διακριτές ενότητες». Επανέλαβε ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφική και γι’ αυτό θα προτείνει ένα νόμο που να εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. «Ένα κόμμα με 40% έχει δικαίωμα να κυβερνά» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συναντηθώ με τον Ταγίπ Ερντογάν»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών. Επισήμανε ότι θα είναι μία πρώτη συνάντηση και πρόσθεσε: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».

Για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ότι έχει θέσει το ζήτημα σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις του και πως είναι θέμα ευρωπαϊκό.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι και το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και πως η Τουρκία έχει πάρει πολλά χρήματα, περί τα 6 δισ. για το μεταναστευτικό.

«Δεν θα διεκδικήσω αμέσως τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι προσβάλει τη μνήμη των πολιτών, διότι είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 και σημείωσε ότι είναι απολύτως συνεπής σε ότι είχε πει προεκλογικά πως «δεν θα διεκδικήσω αμέσως τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά αφού η χώρα αποκτήσει πολιτική αξιοπιστία».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το βάζω στο τραπέζι των συζητήσεων εξηγώντας γιατί αυτά τα πλεονάσματα είναι ξεπερασμένα» είπε. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης καθιστούν το χρέος αυτόματα πιο βιώσιμο. Έχουμε όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μας για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και θα το κάνουμε, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο για την εξυγίανση της ΔΕΗ έχει παρουσιαστεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε τη ΔΕΗ σε τραγική κατάσταση. «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ερευνηθεί, γιατί έφθασε σε τέτοια κατάσταση, όταν κάποιοι προειδοποιούσαν» προσέθεσε. 

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης και να εξυγιανθεί και κάποια στοιχεία της θα πουληθούν. Αλλά, επίσημανε ο κ. Μητσοτάκης, θέλω τη ΔΕΗ μπροστάρη σε μία απελευθερωμένη αγορά ενέργειας που θα αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα την ξανακάνουμε κερδοφόρα. Δεν πρέπει να κάνουμε κοινωνική πολιτική, μέσω της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα πρέπει να αποζημιώνεται.

«Η μείωση της φορολογίας αυξάνει την υποχρέωση για φορολογική συμμόρφωση»

Η μείωση της φορολογίας αυξάνει την υποχρέωση όλων για φορολογική συμμόρφωση, ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου της 84η ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι με τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή που έχει ανακοινωθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν έναν λόγο παραπάνω να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Από το 2021 θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.

Στην ερώτηση για τον εάν θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι σε τρεις μήνες θα μπορεί να απαντήσει και σημείωσε ότι προηγείται η συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας με 151 ψήφους. Κάθε πράγμα στον καιρό του, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών»

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε πως είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία, αλλά είναι κυρωμένη που σημαίνει ότι δεν αλλάζει κατά το δοκούν και θύμισε ότι «αυτή τη διαπίστωση είχα κάνει όταν είχα μιλήσει στην Βουλή προεκλογικά. Η συμφωνία δεν προβλέπει διαδικασία αλλαγής της, προβλέπει μόνο έλεγχο της εφαρμογής και σε αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί. Αυτό που χρειάζεται η Μακεδονία και η Ελλάδα είναι ένα αναπτυξιακό άλμα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την ανάγκη στήριξης των μακεδονικών προϊόντων και του brand της Μακεδονίας, καθώς και να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας παγκοσμίως, έτσι ώστε όταν κάποιος ακούει Μακεδονία, να σκέφτεται την ελληνική Μακεδονία.

Δεν έχει κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Ζάεφ αλλά κάποια στιγμή θα γίνει, είπε ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση σχετικά με τα δάνεια του ΔΝΤ, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια διευκολύνουν την πολιτική μας και μας επιτρέπουν να δανειζόμαστε πιο χαμηλά, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πρόθεσή μας να αποπληρώσουμε τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ και το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί στο Eurogroup της Παρασκευής από τον αρμόδιο υπουργό. Θα γλυτώσουμε περί τα 75 εκατ. ετησίως και μόνο από αυτή την παρέμβαση».

«Γίνονται έρευνες για τα ζητήματα σίτισης των μεταναστών»

Όσον αφορά στα ζητήματα για τη σίτιση των μεταναστών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως γίνονται έρευνες και θα ερευνηθούν περαιτέρω τα ζητήματα αυτά. Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετική πολιτική από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υποστηρίζει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να εφαρμοστεί και, ως προς τη δική μας ευθύνη, να γίνονται επιστροφές. Θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα επιταχυνθεί χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα γίνουν επιστροφές στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία. «Θα αναλάβω πρωτοβουλία και θα ενημερώσω τους αρχηγούς όλων των κρατών της ΕΕ για τον επιμερισμό των ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλες τις χώρες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ αναφερόμενος στην σχετική φιλολογία της αντιπολίτευσης είπε ότι «η αντιπολίτευση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια».

Σημείωσε πάντως ότι εφόσον δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος τότε οι εκλογές το 2023 θα είναι με απλή αναλογική, δηλαδή θα είναι με διπλή κάλπη, αφού δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα περάσουμε από τη διαδικασία μίας διπλής εκλογής.

«Δεν καταργείται κανένα επίδομα»

Κανένα επίδομα δεν καταργείται, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος ειδικά στα άτομα με αναπηρία τόνισε: «θέλουμε μία συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα τον ατόμων με αναπηρία. Το έχω αναλάβει προσωπικά και θα παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις». Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του την Παρασκευή στην εθνική ομάδα τυφλών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα άτομα αυτά και την ψυχική τους δύναμη. Μίλησε δε και για την προσωπική διάσταση που έχει το θέμα, λόγω της μητέρας του.

Σχετικά με τα εργασιακά, είπε ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και την πλήρη απασχόληση και θα είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Επανέλαβε ότι από 1ης Ιουλίου του 2020 θα αρχίσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και επανέλαβε την πίστη του στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους συνταξιούχους λέγοντας ότι «θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά». Θα δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια και θα γίνουν επιστροφές σε βάθος χρόνου, συμπλήρωσε.

«Ό,τι έχουμε εξαγγείλει για το 2020 είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό»

Απαντώντας δε σε ερώτηση για τις φορολογικές εξαγγελίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν έχουμε υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα, μπορούμε πάντα να παρεμβαίνουμε και να το επιστρέφουμε στους πολίτες, μέσω μείωσης φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους».

«Ό,τι έχουμε εξαγγείλει για το 2020 είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό και δεν αιφνιδιάζουμε τους εταίρους μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν θα προχωρούσα σε εξαγγελίες αν δεν ήταν πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα δεν απεμπολεί κανένα δικαίωμα για τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με το Βρετανικό Μουσείο και τα γλυπτά του Παρθενώνα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το Μουσείο δίνει μάχη που κάποια στιγμή θα χάσει. Πρόσθεσε ότι «δεν απεμπολεί η Ελλάδα κανένα δικαίωμα στα γλυπτά του Παρθενώνα. Μας ασκήθηκε όμως και κακοπροαίρετη κριτική που ταυτίστηκε με τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδυναμωθεί το πάγιο και δίκαιο αίτημα για επιστροφή των γλυπτών». 

Αναφορικά με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι εντός του μήνα θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων ξένων προιόντων», τόνισε και προειδοποίησε όσους παρανομούν: «θα είμαστε αμείλικτοι».

«Το 112 στην πλήρη του ανάπτυξη θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου»

 Το 112 στην πλήρη του ανάπτυξη θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου και η απόφαση για την αποστολή των sms θα λαμβάνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είπε ο πρωθυπουργός. Το νέο σύστημα Πολιτικής Προστασίας θα είναι πλήρως έτοιμο στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, συμπλήρωσε.

Σχετικα με τον Ποινικό Κώδικα, σημείωσε: «Θέλουμε να έχουν ψηφιστεί οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα έως το τέλος Σεπτεμβρίου». 

Για το μεταναστευτικό, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΕΕ να κάνει πράξη την πολιτική της για αλληλεγγύη και συνυπευθυνότητα και πρόσθεσε ότι είναι σύνθετο θέμα που συνδέεται με τη Σένγκεν και με τη φύλαξη των συνόρων.

Πρόσθεσε, αναφορικά με δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για το μεταναστευτικό και ότι «θα ευχόμουν να είναι ακριβής η δήλωση του Τούρκου πρέσβη, αλλά τον διαψεύδει ο πρόεδρός του, αλλά και η πραγματικότητα που δείχνει ότι υπάρχει χαλαρότητα».

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει για την αντιπολιτευτική του τακτική την επόμενη εβδομάδα, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «δίνει την εντύπωση πως δεν έχει χωνέψει ακόμη ότι έγιναν εκλογές και ενοχλούνται όταν δεν κάνουμε κωλοτούμπες, γιατί κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Για τον σωφρονισμό είπε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπινες φυλακές. «Οι φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν από εκεί. Υπάρχει πρόταση να μετεγκατασταθούν στον Ασπρόπυργο, μακριά από τον αστικό ιστό». 

«Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση και σημείωσε ότι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι προσωπική του δέσμευση και θα γίνει.

Το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ατελές και πολύ πρόχειρο, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Θα μελετήσουμε δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του αυτοκινητοδρόμου και ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε έσοδα από επεκτάσεις άλλων συμβάσεων παραχώρησης για να χρηματοδοτήσουμε το συγκεκριμένο έργο το οποίο είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη.

«Θα δω την ταινία του Γαβρά»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δει την ταινία του Κώστα Γαβρά, αν και την χαρακτήρισε επαρκώς μονομερή και προέτρεψε τους πολίτες που θα τη δουν να διαβάσουν βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα για την περίοδο εκείνη.

Επίσης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να καταθέσει πρόταση εξεταστικής για την περίοδο εκείνη.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα θετικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν έχω αυταπάτες, οι κυβερνήσεις έχουν μήνα του μέλιτος, σκοπός μας είναι ο μήνας να γίνει τετραετία».

«Οι πολίτες πιστώνουν ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την δυναμική μας. Φυσικά θα γίνουν και λάθη, αλλά εδώ θα είμαστε για λογοδοσία και δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου εφησυχασμό ή αλαζονεία. Ωστόσο έχει σημασία ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

«Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού»

Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην ειδική αγωγή. Θα προσλάβουμε 800 ιατρούς στον ΕΟΠΠΥ και ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα» είπε για τις προσλήψεις στο δημόσιο. 

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η λύση που είχε δρομολογηθεί ήταν μη λύση. «Δεν ήταν κοστολογημένη και ήταν εξαιρετικά αβέβαιο αν ήταν τεχνικά εφικτή και θα οδηγούσε στο παράδοξο να έχουμε ένα κολοβό Μετρό, χωρίς το σταθμό Βενιζέλου. Συζήτησα με όλους του φορείς και προχωράμε με τη στήριξη των φορέων της πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το σχέδιο για το πώς θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα σκεφτούμε το νέο πλαίσιο με το οποίο θα γίνει. Θα δώσω μάχη για να εξασφαλίσουμε πόρους για τη μεταλιγνιτική μετάβαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Η Δυτική Μακεδονία, την οποία αφορά ιδιαίτερα αυτή η μετάβαση, είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας και έχει δυναμικό με τεχνικές δυνατότητες, έχει μεγάλες εκτάσεις και γι’ αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά δίκτυα, ενώ μπορεί να γίνει και κέντρο μεταποιητικής δραστηριότητας.

«Η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική»

Για το εάν φτάνει η μείωση των φόρων για να ανασάνουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών.

«Πρέπει να κερδηθούν όλες αυτές οι μάχες και θα κερδηθούν», τόνισε.

«Στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ»

Στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11% και βέβαια θα υπάρχει ο κατώτατος συντελεστής, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συζητάμε το ενδεχόμενο για μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: zougla.gr, twitter (prime minister GR)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης