Η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προβληματιστούν για τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που προωθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και η ΝΔ τώρα, καθώς παρά τις διαφορές των δύο κομμάτων «στον τρόπο υλοποίησης της αστικής στρατηγικής» ο πυρήνας της αντίληψής τους είναι ίδιος και αφορά τη διαμόρφωση όρων επιτάχυνσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας ενώ ταυτόχρονα αναπαράγει και βαθαίνει όλες τις πλευρές της εκμετάλλευσης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 «Αποκτά κρίσιμη σημασία να μπει στο επίκεντρο της συζήτησης με ποιους όρους και από ποιο δρόμο θα απαλλαγεί η πλειοψηφία του λαού μας, να σταματήσει να καταθέτει θυσίες σε εχθρικούς, για τα συμφέροντά του, σχεδιασμούς» υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις σημειώνει ότι «το «ψητό» στις βασικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα αφορά κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι το λαό, που θα συνεχίσει να πληρώνει στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

 Σημειώνει ακόμα ότι «Η κυβέρνηση της ΝΔ, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων» ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση εντάσσει την «κλιμάκωση της επίθεσης της ΝΔ απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται στα συνδικάτα» στην επιδίωξη της κυβέρνησης «να θωρακίσει την αντιλαϊκή πολιτική της απέναντι στις αντιδράσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων.

 Τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για την υπονόμευση των απεργιών και με τη νομοθέτηση του αυτόφωρου αδικήματος για όποιον αντιδρά στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις» και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάσουν την αγωνιστική τους απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η Λ. Ράζου μιλά για τις προτάσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό που αφορούν «στο άμεσο κλείσιμο όλων των hotspots, στη μεταφορά όλων των μεταναστών και προσφύγων σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και άμεση εξέταση των αιτημάτων τους για να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».

 Αναφέρεται στο γενικότερο πλαίσιο εντός του οποίου εκτυλίσσεται η διαχείριση του ζητήματος και τονίζει ότι η υλοποίηση των προτάσεων του ΚΚΕ «περνάει μέσα από την αμφισβήτηση και τη ρήξη με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις».

 Τέλος, η Λ. Ράζου στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ θα είναι η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή και «κυρίως θα συνεχίσουμε να φωτίζουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την πλειοψηφία του λαού μας. Είναι ο δρόμος που το εργατικό κίνημα θα μπει επικεφαλής μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας όλων αυτών που αντικειμενικά τα συμφέροντα τους είναι απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στη πραγματική διέξοδο για το λαό, στην εργατική εξουσία, όπου η οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας θα έχουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης