Ξεπέρασαν τις 5.500 -συγκεκριμένα, έχουν ήδη φτάσει τις 5.538- οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή από τα ΑΕΙ της χώρας. Επίσης, άλλοι 10.432 άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση κατά τη δεύτερη ημέρα της προθεσμίας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ. Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάτι κοντά στις 15.000 αιτήσεις το καταφέρνουμε, θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, προανήγγειλε την κατάθεση της εισήγησης για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιανουάριο, ύστερα από διαβούλευση. Οι αλλαγές αφορούν το Δημοτικό και ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στόχος είναι «λιγότερα μαθήματα, περισσότερη δημιουργική απασχόληση, άθληση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε όμως και στις πολιτικές εξελίξεις, μετά τη συζήτηση στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εκτίμησε δε ότι η συγκυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην προεδρική πλειοψηφία. «Η αριθμητική βγαίνει, χρειάζεται το πολιτικό πλαίσιο, όταν θα διαμορφωθεί η στάση των κομμάτων τολμώ να πω θα αλλάξει» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «με την έξοδο από το μνημόνιο η χώρα ανακτά το δικαίωμα να ασκεί πολιτική. Η χώρα θα είναι σε ανάπτυξη, δεν θα είναι υπό εποπτεία, αλλά υπό επιτήρηση, όπως κι άλλες χώρες».

Σχετικά με την πρόταση για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αντίθετος. «Προφανώς δεν συμφωνώ με την πρόταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δεν αποδέχομαι καμία λύση με εξωπολιτικό Πρωθυπουργό. Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι λύση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Κ.Π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης