Λοβέρδος: Δεν πρόκειται να γίνουμε παράρτημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 11:29
Λοβέρδος: Δεν πρόκειται να γίνουμε παράρτημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ
«H Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι και θα παραμείνει αυτόνομος πολιτικός οργανισμός και δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα και παρακολούθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ» δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είμαστε η αυθεντική αντιπολίτευση στη Βουλή. Και βέβαια, δεν έχουμε απορρίψει εμείς καμία συνεργασία. Τη ζητάμε από το 2011. Υπήρξαμε υπεύθυνοι και αυτό πάλι θα πράξουμε όταν παραστεί ανάγκη», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, λέει ότι «έχει καταλήξει, ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία που επίκειται, αφού «αυτά είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της πολιτικής και της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εκτιμά ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν είναι σημαντική για την Ευρώπη, αλλά και τη Σοσιαλδημοκρατία. Επισημαίνει ωστόσο ότι δείχνουν επίσης ότι ενισχύεται στην Ευρώπη ο ευρωσκεπτικισμός αλλά και η τάση απομονωτισμού και επιστροφής σε πολιτικές διαιρέσεις και εθνικές αντιπαλότητες.

«Αυτό όχι απλά πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά πρέπει να οδηγήσει σε νέες πολιτικές. Πιο αποτελεσματικές για τον μέσο πολίτη», τονίζει για να προσθέσει ότι ο Μακρόν είναι η σύγχρονη προοπτική της προοδευτικής παράταξης και ότι «ο ρόλος του ριζοσπαστικού Κέντρου είναι πολυτιμότερος από τις βερμπαλιστικές αριστερές στροφές».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 11:37