«Επιμένουμε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να παραβιάζει τη νομιμότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τους νόμους του ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα αλλά και το ενωσιακό δίκαιο, προκειμένου να εκβιάζει κι έτσι να ελέγξει τα ΜΜΕ», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, για την αδυναμία να συμφωνηθεί η σύνθεση του ΕΣΡ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. «Συνεργοί και συνένοχοι σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να γίνουμε» πρόσθεσε.

Επίσης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κατέφυγε σε ένα ακόμη «κόλπο». Παρουσίασε μια μελέτη ιταλικού ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία μόνο τέσσερις άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών είναι εφικτές».

Ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε τέσσερις επισημάνσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επισήμανση 1η: Ο υπουργός Επικρατείας επί δυο τουλάχιστον μήνες μιλά για τέσσερις άδειες και η μελέτη που παραδόθηκε τώρα “δέχεται”, και αυτή, πως τεχνικά μόνο τέσσερις άδειες μπορούν να δοθούν. Προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για διεκπεραίωση εντολής.

Επισήμανση 2η: Οι παραπάνω τεχνολογικές δυνατότητες αφορούν, κατά τη μελέτη, την επόμενη δεκαετία. Συνεπώς, ακόμη και αν δεχτεί κανείς τα τεχνολογικά συμπεράσματα της μελέτης, παραμένει ύποπτη η αγωνία της κυβέρνησης να καθορίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Επισήμανση 3η: Μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο αλλά και από τεχνικής πλευράς σε θέση να αξιολογήσει τα πορίσματα της συγκεκριμένης μελέτης, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μελέτης κατατεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανση 4η: Ενώ ο υπουργός Επικράτειας έως σήμερα υποστήριζε πως η αγορά μόνο τέσσερις άδειες μπορεί να αντέξει, υποδυόμενος την αγορά, σήμερα εμφανίζει το ψευδές επιχείρημα πως για τεχνικούς λόγους μόνο τέσσερις άδειες μπορούν να δοθούν. Εδώ ο εκβιασμός αρχίζει να αποκτά και κωμικές όψεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης