Είμαι υποψήφιος νίκης. Δεν είμαι υποψήφιος για να καταγράψω εσωκομματικό συσχετισμό», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, από την Λάρισα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλική πόλη.

Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σημείωσε πως εφόσον είναι ο ίδιος η επιλογή των πολιτών στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος «θα φωτογραφίζεται η ενότητα της παράταξης». Τόνισε δε, πως σε αντίθετη περίπτωση «θα συμβάλλω στην ενότητα του κόμματος με όλες μου τις δυνάμεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε του πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, ζητώντας τους «να παραμερίσουν κομματικούς μηχανισμούς». Παράλληλα σημείωσε πως οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος «πρέπει να γίνουν γιορτή της δημοκρατίας».

«Καλώ 11 εκατ. συμπολίτες να καταστήσουν την 5 Δεκεμβρίου γιορτή της δημοκρατίας και να επιλέξουν. Δεν είμαι άνθρωπος των συγκεχυμένων μηνυμάτων και θέτω τα κριτήρια. Ένα εξ αυτών, είναι ότι στις 6 Δεκεμβρίου η μάχη πρέπει να δοθεί στη Βουλή και όχι δια αντιπροσώπων» σημείωσε.

Μιλώντας για την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «εμείς είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης άρα θα αντιπολιτευτούμε». Συμπλήρωσε όμως παράλληλα, πως «δεν θα αντιπολιτευτούμε με τη γραμμή που είχαμε μέχρι σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν ζητήματα κοινωνικής πολιτικής στα οποία θα δώσουμε τεράστια έμφαση. Υπάρχουν προβλήματα εμποδίων για την παραγωγή εθνικού εισοδήματος, αλλά και εμπόδια που απαγορεύουν την αλληλεγγύη. Υπάρχουν προβλήματα που αν η κυβέρνηση κάνει κάτι καλό, θα το στηρίξουμε. Έδωσα το παράδειγμα με τους ποινικούς κώδικες, που στα ειδεχθή εγκλήματα που το κόμμα μου κρατούσε ακατανόητη στάση, βγήκα από τα όριά του και είπα τι πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με την στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως στόχο έχει να αναμετρηθεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ «με καθαρό πολιτικό παιχνίδι».

«Εμείς θα παίξουμε καθαρά και έντιμα. Ο στόχος μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα κάνουμε μία θετική ανατροπή στους πολιτικούς σχηματισμούς», κατέληξε.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης