Λοβέρδος: Σοβαρά ερωτήματα για τη «ντροπολογία»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 13:05
Λοβέρδος: Σοβαρά ερωτήματα για τη «ντροπολογία»
Ντροπολογία χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος την επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Χθες», είπε, «είχαμε μια εντονότατη συζήτηση για μια "ντρο-πολογία" χαριστική που η Βουλή έλεγε ποιον αφορά, ο αρμόδιος υπουργός χθες έκανε ότι δεν ήξερε. Έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει για τον κίνδυνο απόλυσης εργαζομένων, για την τροπολογία που βάλανε βουλευτή να την φέρει, και ο κ. Καμμένος λέει πρόκειται για τη ΣΕΚΑΠ. Δηλαδή αρχηγός του δεύτερου κυβερνώντος κόμματος είπε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία».

«Συγχαρητήρια. Αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό και για τη συνταγματικότητα, αλλά και για τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για ευνοϊκούς όρους, που έχουν σχέση με επιχειρήσεις και media και με άλλα πολλά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες.

Καταγγελίες για παραβάσεις του προεδρεύοντα στη χθεσινή συνεδρίαση


Ο κ. Λοβέρδος έθεσε θέμα και για τον τρόπο που έκλεισε ο χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ενώ ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός τού έδωσε τον λόγο, υπάλληλος, αξιωματούχος της Βουλής, της επιλογής του προέδρου, ειδικός γραμματέας της Βουλής, «με κοινοβουλευτικά ανοίκειο τρόπο, διέπραξε μια σειρά παραβάσεις, που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής και μια σειρά παραβάσεις που αφορούν συγκεκριμένες πτυχές του Ποινικού Κώδικα, διέπραξε διατάραξη συνεδρίασης της ολομέλειας, κλείνοντας τα μικρόφωνα».

«Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι πρωτοφανή. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο, να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ όμως είστε υποχρεωμένος, απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που διορίσατε ειδικό γραμματέα της Βουλής, να πάρετε όλες τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ολομέλειας, της Βουλής, με τον Οργανισμό των υπαλλήλων της Βουλής και με τον Ποινικό Κώδικα. Αν δεν το κάνετε αυτό, είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε χθες το βράδυ», σημείωσε, απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Λοβέρδου ως εξής: «Παρακολούθησα όλη τη χθεσινή συνεδρίαση σε όλες της τις λεπτομέρειες. Από την αρχή ως το τέλος. Είμαι σε γνώση και των πρακτικών και των δηλώσεων που έκανε ύστερα ο προεδρεύων, ο οποίος άψογα τήρησε την διαδικασία, η συνεδρίαση είχε λήξει. Δύο φορές το είχε πει ο προεδρεύων και όταν λήγει η συνεδρίαση, κατά τον Κανονισμό, και τα μικρόφωνα κλείνουν και το κανάλι κλείνει και όλοι κρατάμε τις ενστάσεις μας ενδεχομένως για την επόμενη φορά. Όχι απλώς δεν δέχομαι αυτό που λέτε ως αιτίαση για τον ειδικό γραμματέα της Βουλής αλλά σας επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως υπεύθυνος προσωπικά για το σύνολο της διαδικασίας, έτσι όπως περαιώθηκε χθες το βράδυ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 13:06