Λοβέρδος: Στο 25% η ανασφάλιστη εργασία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 13:03
Λοβέρδος: Στο 25% η ανασφάλιστη εργασία

Στο 25% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη.

Ο υπουργός παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, λόγω αφενός της αποχώρησης της εργαζομένων στα προγράμματα stage και συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου της απαγόρευσης προσλήψεων.

Παρ’ όλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, που εν τέλει θα βοηθήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, με δεδομένη την άσχημη κατάσταση στον τομέα της στελέχωσης των υπηρεσιών, ευελπιστεί να προηγηθεί το υπουργείο και οι υπηρεσίες που εποπτεύει από τις μετατάξεις που θα γίνουν από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του Δημοσίου που θα καταργηθούν.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.

Πέραν τούτου, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε τη μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 13:03