Ως αντιδεοντολογικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υποστήριξε, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν προσπαθεί να σώσει την «οικεία» του κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν «εκμεταλλεύεται τη θέση του για να επηρεάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέμβασή του, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, επέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που «παραμένει πιστό στην αρχή της ληστείας των λαών υπέρ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που στηρίζεται και πάλι στη θεοποίηση του χρήματος. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ντυθεί με τα κοστούμια της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Στην πραγματικότητα, το Συμβούλιο μηχανεύεται με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην Ελλάδα, όπου, ενώ η πραγματική δύναμή της είναι 106 έδρες, χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, κλέβοντας 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποκτά πλειοψηφία και κυβερνά με 156 βουλευτές», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Γλέζος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «σε λίγο στην εξουσία θα έρθει ο λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης