«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, καλούμαστε, οργανωμένα, συντεταγμένα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι λογικό να έχουμε, αλλά έχοντας επίγνωση της σημασίας που έχει για την ίδια τη χώρα η ενότητα μας, να προχωρήσουμε στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος μας και να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων εκλογών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι πρώτος σταθμός για τον παραπάνω στόχο είναι η Συνδιάσκεψη του κόμματος στις 3 και 4 Μαρτίου, όπου επί των κειμένων βάσης θα γίνει απολογισμός, αξιολόγηση και κριτική της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και θα καθοριστούν οι άξονες του προγράμματος με το οποίο το κόμμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Τα κείμενα βάσης εισηγούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι Π. Κουκουλόπουλος και Π. Οικονόμου, οι οποίοι και τα ετοίμασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι στις κρίσιμες εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων που θα καθορίσουν και την πορεία της χώρας για χρόνια, ο ρόλος του Κινήματος οφείλει να είναι καθοριστικός.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και τις πιθανές εξελίξεις μετά τα χθεσινά δεδομένα, τόσο από τον κ. Παπανδρέου -μετά και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό-, όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

«Βρισκόμαστε, όπως έχει πει ο πρόεδρος μας, μετά από μια δύσκολη πορεία δύο χρόνων κοντά στο να αποτρέψουμε, οριστικά, τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, αλλά τίποτα, δεν έχει κριθεί οριστικά» επεσήμανε και υποστήριξε ότι «η επιδίωξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων αλλά και του ελληνικού λαού παρά τις δυσκολίες είναι να διατηρηθεί η χώρα στην ευρωπαϊκή της τροχιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έστω και τώρα η ΝΔ ανέλαβε τις ευθύνες της απέναντι στη χώρα και κατάλαβε αυτό που εξαρχής επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου ότι η δανειακή σύμβαση είναι η μόνη εναλλακτική που είχε και έχει η χώρα μας. «Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δυνάμεις που δείχνουν με τη στάση τους να ονειρεύονται- για να μην πω να επιδιώκουν- την επιστροφή στη δραχμή», είπε και συμπλήρωσε ότι «κινούνται αμετανόητοι, στην λογική της πολιτικής του μπάχαλου», «επιδιώκουν την τυφλή κοινωνική αναταραχή και «υπονομεύουν επί της ουσίας, την προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Διαβάστε επίσης ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης