«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, από τις δηλώσεις Πολάκη, την υπόθεση Novartis, τη βόλτα Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας και τη δήλωση Κυρίτση, είναι απλά το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη του. Μόνο που οι πολίτες το γνωρίζουν πια και -είτε το θέλει είτε όχι- δεν θα αργήσουν να του δώσουν την απάντησή τους, η οποία μέσω των εκλογών θα είναι εκκωφαντική», δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ δήλωσε ότι «νομίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο χυδαίας και απροκάλυπτης κυβερνητικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη». Και προσέθεσε: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε “όλα στο φως”. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και απειλούν ευθέως τη διάκριση των εξουσιών», ανέφερε επίσης λέγοντας ότι «κινδυνεύει το κύρος και η αξιοπιστία των θεσμών».

Ερωτηθείς για το χρόνο τέλεσης των εκλογών ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Εμείς θέλουμε εκλογές… χθες. Γιατί δεν θέλουμε να περάσει αυτή η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί πρέπει πολύ γρήγορα να αντιμετωπιστούν προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών για τα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον».

Σε ό,τι αφορά την πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, οφείλει ο κ. Τσίπρας να έρθει στην Βουλή και να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης. Κάτι βέβαια που απέκλεισε χθες ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούνιο έλεγε ακριβώς το αντίθετο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης