Η Κύπρος θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια παρατεταμένη περίοδο δυσκολιών μετά την εξασφάλιση πακέτου διάσωσης με αντάλλαγμα τη συρρίκνωση του τραπεζικού της κλάδου, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρής.

«Οι προοπτικές της οικονομίας τους προσεχείς μήνες είναι πάρα πολύ δυσμενείς» προειδοποίησε στη διάρκεια συνέντευξης ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι περιοριστικοί όροι τείνουν να αντισταθμίσουν την όποια αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που θα έδινε ώθηση στις καταναλωτικές και επενδυτικές δαπάνες, που είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι η Κύπρος έκανε λάθη, αλλά υποστήριξε ότι η χώρα έτυχε άδικης μεταχείρισης από τους δανειστές και τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Σαφέστατα… έγιναν λάθη, υπήρξε υπερβολική ανάπτυξη της τραπεζικής πίστης και των κρατικών δαπανών, αλλά δεν νομίζω ότι έπρεπε να φθάσουμε έως εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι αυτό μπορούσε να διορθωθεί χωρίς αυτήν τη σεισμική επίθεση στην κυπριακή οικονομία» τόνισε.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης