«Η Τουρκία προβάλλει μια εικόνα εντελώς αναξιόπιστου παίκτη, μεταβάλλει τη στάση της με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά πολύ αναξιόπιστο εταίρο, και έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή να αναδείξουμε αυτή την αστάθεια στην τουρκική εξωτερική πολιτική», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι όλο το φάσμα τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του αμερικανικού Τύπου, θέτει πλέον εν αμφιβόλω τη χρησιμότητα της Τουρκίας ως ισχυρού εταίρου στο ΝΑΤΟ, καθώς η πολιτική του «ανατολίτικου παζαριού» που ασκεί σήμερα η ‘Αγκυρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ έχει καταστήσει την Τουρκία «τον άγνωστο Χ σε όλη τη διεθνή εξίσωση» και της έχει στερήσει διπλωματικά ερείσματα. Αυτό, επισήμανε, είναι και μια απάντηση σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της ως «δεδομένου εταίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της αλλαγής στάσης της Γερμανίας, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι φαίνονται οι καρποί της διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης των εταίρων μας, σημειώνοντας ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντελήφθη μετά την πρώτη σε βάθος συζήτησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το μέγεθος της τουρκικής προκλητικότητας και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιδείξει διάθεση διαλόγου με την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το μήνυμα «με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη» αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης