Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 19:28
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία»
Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε πως το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.

«Και αυτό διότι προσβλέπει στην βέλτιστη και πλήρη υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κάτι που έχουμε μετ' επιτάσεως υπογραμμίσει σε ανύποπτο χρόνο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία», συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας πως αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το σημείο του κειμένου που αναφέρεται στη δημιουργία - έστω και σε εθελοντική βάση - ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών.

«Η κυβερνητική επιλογή να δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρερμηνευθεί οδηγώντας στην αύξηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε μελετάται η ίδρυση νέου hot-spot στη Σάμο. Τέλος, η κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα διασφαλίζοντας την αποτελεσματική επιτήρηση των εθνικών συνόρων. Σε αντίθετη περίπτωση, βάσει της καθολικής απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων, όσοι μετανάστες φεύγουν παρανόμως από τη χώρα μας, θα επιστρέφονται άμεσα πίσω σ' αυτήν. Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική η ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και η επιβολή της τάξης σε όσα κέντρα παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά στην Πάτρα, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ανεκτά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 19:31