Εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νέου νομικού πλαισίου για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ).

«Δίνουμε χώρο σε όσους έχουν πρωτογενές συμφέρον για το κρέας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου κρέατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή τους για την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση εξέφρασαν από τη μεριά τους εκπρόσωποι της ΕΔΟΚ, υποστηρίζοντας ότι αυτή μόνο προβλήματα δημιουργούσε.

Στο μεταξύ, στην αναγκαιότητα των ελέγχων του ΕΦΕΤ για την πάταξη των φαινομένων του αθέμιτου ανταγωνισμού αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ).

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, για θέματα που αφορούν στον χαρακτηρισμό πολλών μεταποιημένων προϊόντων κρέατος ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) και ΕΠΙΠ (Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα) και στις προοπτικές τους όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιμετωπίζουμε τον καπνό, όπως τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού σε μεταξύ τους σύσκεψη.

Υπογράμμισε ότι σε αυτήν τη λογική συζητά τόσο τη συμπερίληψη της καλλιέργειάς του στα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αλλά και την επανένταξή του στη δράση κατά της νιτρορύπανσης.

Μιλώντας για το καθεστώς που ισχύει για τους εργάτες γης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως θα έχει σχετική συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης προς όφελος των καπνοπαραγωγών.

Για το σύνολο των προβλημάτων των κτηνοτρόφων της Αττικής ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός από εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση δημιουργίας Κτηνοτροφικού Πάρκου στην ανατολική Αττική.

Παράλληλα, αναγνώρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τις χρήσεις γης στο πλαίσιο της αναγκαιότητας διαρκών επεκτάσεων των σχεδίων πόλεων λόγω της συνεχιζόμενης μεταφοράς κατοίκων εκτός του αστικού ιστού της Αθήνας.

Τέλος, δεσμεύθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα στήριξης του θεσμού της Ημέρας της Αγρότισσας που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συλλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης