Αποκαλυπτικό για τις απόψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και τις ένοπλες οργανώσεις βίας είναι το περιεχόμενο απόρρητου τηλεγραφήματος του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, το οποίο διέρρευσε από το Wikileaks.

Το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος προέρχεται από τη συνάντηση του κ. Σπέκχαρντ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 22 Ιανουαρίου 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη άσκησε κριτική για την κατάσταση της ΕΥΠ. «EYP is nothing» φέρεται να είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε στον κ. Σπέκχαρντ ότι όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την αποστολή της για την προστασία της Ελλάδας αλλά είναι και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των ανεπαρκειών της. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ανακοίνωσε, μάλιστα, την πρόθεσή του να «γκρεμίσει και να ξαναχτίσει την ΕΥΠ» σε επόμενο νομοσχέδιο.

Μιλώντας για τις ένοπλες ομάδες δράσης ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των μελών όλων των ομάδων αλλά δεν έχει τις αποδείξεις για να τους συλλάβει. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες και χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης