Καταχειροκροτούμενος από εργαζομένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέλαβε τα καθήκοντά του κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης- Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Προσφωνώντας τον ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός, Χρήστος Γεραρής, του ευχήθηκε επιτυχία, επισημαίνοντας την κοινή πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ρουπακιώτης, από την πλευρά του, τόνισε ότι ήταν απόλυτη επιλογή του να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και πως θα στηριχθεί στη συνεργασία, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για όσα η κοινωνία απαιτεί από τον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης.

Όπως είπε ωστόσο, εάν δεν προωθηθούν λύσεις σήμερα και όχι αύριο, δεν έχει κανέναν λόγο να μείνει στο υπουργείο. «Μάγοι δεν υπάρχουν και, αν ακόμη υπάρχουν, δεν είμαι μεταξύ αυτών» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα συνεργαστεί με όλους και δεν έχει σκοπό να… χαϊδέψει αυτιά.

Στόχος του κ. Ρουπακιώτη είναι να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μη μείνουν μόνο στη νομοθετική κατοχύρωσή τους, αλλά και να δοθεί μια άλλη ποιότητα στο σωφρονιστικό σύστημα χωρίς καμία συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο νέος υπουργός τόνισε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες και ότι θα αναζητηθούν λύσεις και όσον αφορά στους δικηγόρους, οι οποίοι φθάνουν, όπως είπε, να αναζητούν συνεργασία με δικηγορικά γραφεία έναντι 300 ευρώ τον μήνα.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα στηριχθεί στα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πως δεν αναγνωρίζει κεντρώους αριστερούς ή δεξιούς, επισημαίνοντας τέλος ότι οι τοποθετήσεις δικαστών δεν θα γίνονται με πολιτικά κριτήρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης