Μακάριος Λαζαρίδης: «Απέναντι στον καιροσκοπικό λαϊκισμό, αντιτάσσουμε τον πατριωτισμό της αλήθειας»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 23:28
Μακάριος Λαζαρίδης: «Απέναντι στον καιροσκοπικό λαϊκισμό, αντιτάσσουμε τον πατριωτισμό της αλήθειας»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Απέναντι στον καιροσκοπικό λαϊκισμό, αντιτάσσουμε τον πατριωτισμό της αλήθειας. Προτείνουμε στους πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, συνέπειας, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας και, τελικά, πραγματικής ελπίδας». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ταυτόχρονα κι αφού παρατήρησε πως πρέπει να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό σημείωσε: «Επιμένουμε αταλάντευτα ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές το ταχύτερο δυνατό, γιατί το κόστος από την παραμονή της σημερινής Κυβέρνησης είναι αβάσταχτο. Μην ξεχνάμε ότι ο προϋπολογισμός για το 2017 φέρνει σχεδόν 3 δις ευρώ επιπλέον φόρους και ότι ο κόσμος, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν αντέχουν άλλο … Οι εκλογές το συντομότερο δυνατό θα είναι λυτρωτικές και για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Η παραμονή του στην εξουσία οδηγεί τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή. Και δυστυχώς τη χώρα στα βράχια».

«Ακόμη και με αυτοδυναμία στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος είπε πολλές φορές, θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες για μια ισχυρή, αποτελεσματική και μακράς πνοής Κυβέρνηση ... Ως πρωθυπουργός θα επιδιώξει συνεργασίες, με μία και μόνη προϋπόθεση: Τη συμφωνία στον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που περιλαμβάνει δραστικές μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, μειώσεις φορολογικών συντελεστών και δαπανών. Έτσι ώστε να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% ετησίως και ταυτόχρονα τη δημιουργία 120.000 νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας το έτος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων και το ενδεχόμενο να υπάρξει 4ο Μνημόνιο, υπογράμμισε: «Με αυτήν την Κυβέρνηση ποτέ, τίποτε δεν είναι βέβαιο. Φαίνεται, πάντως, ότι ξεκίνησαν πάλι το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι τους. Μεταφράζουν τα κείμενα που τους έδωσαν, χρονοτριβούν και παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς. Μόνο που πλέον οι πολίτες τους πήραν χαμπάρι. Η κοινωνία γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας και την κορόιδεψε και την κατέστρεψε ... Δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στελέχη της Κυβέρνησης, απρόκλητα άρχισαν να μιλούν για 4ο μνημόνιο. Άλλωστε πρώτος ο κ. Σκουρλέτης το έβαλε στη δημόσια σφαίρα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι θα ξέρει για τα σχέδιά τους ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, 23:28