Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Η κατάσταση στη χώρα κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερη», υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι η χώρα ανακτά την αυτονομία της. Σημαίνει, δηλαδή, ότι δανείζεται κανονικά από τις αγορές κεφαλαίου και μπορεί η ίδια να καθορίζει τις προτεραιότητες της πολιτικής της. Άρα για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει ήδη τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020;» διερωτήθηκε ο κ. Λαζαρίδης.

Χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ανέφερε: «Καθημερινά τα νούμερα τα οποία προκύπτουν δεν συνάδουν με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης. Και, βεβαίως, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους».

Απαντώντας στο θέμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία πάντα πίεζε την Κυβέρνηση να κλείσει τις αξιολογήσεις όσο το δυνατόν πιο συντομότερα. Όχι γιατί θέλουμε να επιβάλλονται μέτρα, ή να είμαστε πιστοί στους πιστωτές, αλλά γιατί όσο καθυστερούσαν οι αξιολογήσεις να κλείσουν τελικά το μάρμαρο το πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες, το πληρώναμε εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι «αν ήταν η Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, οι αξιολογήσεις θα έκλειναν πολύ γρηγορότερα, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν. Το ίδιο και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις, όπως στο Ελληνικό, όπως στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, όπως στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, όπως στον Καφηρέα, οι οποίες έχουν βαλτώσει επί των ημερών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης Καμμένου-Τσίπρα».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών, στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1», που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το συμπέρασμα. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Καμμένο, κυρίως για το γεγονός ότι μιλούσε τόσες φορές με έναν κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης