Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News».

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει: «Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου και ταυτόχρονα να διακηρύσσει πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Απογείωσε, με λίγες λέξεις, το δόγμα “για όλα φταίνε οι άλλοι” και απέδειξε έλλειμμα συναίσθησης των ευθυνών του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζει δε, ότι η Κυβέρνηση έστησε «στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, μια παράσταση κυνισμού και αναλγησίας που συνιστούσε ύβρι στους νεκρούς και πρόκληση σε ολόκληρη την Κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, «από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο για παθογένειες του παρελθόντος, ενώ συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες «στους νεκρούς και τις οικογένειές τους».

Για την «επιχείρηση προστασίας» του κ. Τσίπρα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει: «Στην αρχή επέμεναν πως αναζητούσαν αλλά δεν έβρισκαν λάθη. Άργησαν να καταλάβουν ότι προκαλούσαν έτσι την κοινωνία. Και όταν το κατάλαβαν είπαν να εκτρέψουν τη συζήτηση στα αυθαίρετα και να πάνε σε παραιτήσεις. Όλα με γνώμονα την επικοινωνία και την προστασία της εικόνας του κ. Τσίπρα. Ματαιοπονούν, όμως. Διότι το μαύρο θέατρο που έστησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο κυνισμός και η αναλγησία που εξέπεμψε τη νύχτα εκείνη θα στιγματίζουν την πολιτική του διαδρομή για πάντα. Πολύ περισσότερο όσο συνεχίζει να καμώνεται πως δεν κατάλαβε τι έκανε και να μην ζητά συγνώμη για την επικοινωνιακή εκείνη αθλιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαζαρίδης εκφράζει την άποψη ότι η Κυβέρνηση ψεύδεται για ακόμη μια φορά όταν διακηρύσσει ότι «τελειώνει το τρίτο, το δικό της, Μνημόνιο» και συνεχίζει: «Πράγματι, στις 20 Αυγούστου, τελειώνει το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά δεν τελειώνει, αντίθετα συνεχίζεται, το Μνημόνιο. Και συνεχίζεται με αυστηρή εποπτεία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα 3,5%, για νέα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, για νέες περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου. Το λέει τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο “συμπληρωματικό μνημόνιο” που έστειλε τον περασμένο Μάιο στο Eurogroup όσο και η Κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε λίγο αργότερα».

Για το μέλλον της χώρας, ο κ. Λαζαρίδης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και υπογραμμίζει: «Δεν μπαίνουμε σε μεταμνημονιακή εποχή, καθώς έχουμε μπροστά μας πολύ επώδυνα μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για τα επόμενα δύο χρόνια. Με αυτή την Κυβέρνηση, όμως, δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς. Το έγκλημα του 2015 που στοίχισε πάνω από 100 δισ. ευρώ, η εθνική τραγωδία στο Μάτι με σχεδόν 100 νεκρούς και η συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει στους Σκοπιανούς “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα, προειδοποιούν πως δεν μπορεί παρά να ανησυχούμε σε όλα μέτωπα. Φαίνεται, ήδη, πως το μόνο που τους απασχολεί είναι ο φανατισμός, η πόλωση και ο διχασμός. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως. Γιατί οι Έλληνες τους είδαμε στην πράξη και τους ξέρουμε πια πολύ καλά. Ένα μόνο μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Εκλογές αύριο το πρωί. Πριν βρει την Πατρίδα μας κι άλλο κακό».

Ενόψει της Δ.Ε.Θ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει «την αλήθεια» στους πολίτες και θα περιγράψει «τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και για το δρόμο που μπορούμε να πάρουμε με μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Επισημαίνει, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για «το όραμα και το σχέδιό μας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Για την Ελλάδα που αξίζουμε, που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε, όλοι μαζί οι Έλληνες. Μια συγκροτημένη πρόταση για ένα αναπτυξιακό άλμα που θα φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες – καλύτερα αμειβόμενες – θέσεις δουλειάς. Και βέβαια ένα καλύτερο κράτος, αρωγό και όχι χειραγωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη. Μια πρόταση ρεαλιστική και συνάμα ελπιδοφόρα, χωρίς φτιασιδώματα, κούφιες κουβέντες και λόγια τ’ αέρα. Ούτε λέξη παραπάνω από όσα θέλουμε και πράγματι μπορούμε να κάνουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης